Kralj Aleksandar i druge ličnosti za koje nikada ne biste rekli DA SU IMALE TETOVAŽE!

Tetovaže nisu samo za buntovnu omladinu i zatvorenike kako to stereotipi često propisuju. Neke od najvećih istorijskih ličnosti imale su tetovaže skrivene na svom telu.

.

Teodor i Frenklin Ruzvelt

I 26. američki predsednik Teodor Ruzvelt i njegov rođak, 32. predsednik SAD Frenklin Ruzvelt imali su tetovažu porodičnog grba. Navodno, kod obojice se ona nalazila na grudima, pa ju je zapravo malo ljudi ikada videlo, piše portal Allday.com

Vinston Čerčil

Slavni premijer Velike Britanije i čovek koji ju je uspešno proveo kroz rat protiv hitlera imao je istetovirano sidro na podlaktici.

Car Nikolaj II

Tokom 1891. car Nikola II Romanov je putovao u diplomatsku posetu Japanu. Priča kaže da se odande vratio sa tetovažom zmaja na ruci.

Džordž Orvel

Pisac Džordž Orvel je imao istetovirane plave tačkice na zglobu. Navodno, to je bio znak bunta i Orvel ih je uradio dok je bio policajac u kolonijalnoj Burmi.

Kraljica Viktorija

Kraljica Viktorija je u istoriji ostala upamćena po svom konzervatizmu i strogoj spoljnoj politici. Ipak, u privatnom životu izgleda da uopšte nije bila takva, jer postoji priča da je imala istetoviranog tigra koji se bori sa pitonom.

Tomas Edison

Američki izumitelj Tomas Edison patentirao je "električnu olovku", pa je baš prigodno što je imao pet tačkica tetoviranih na podlaktici.

Kralj Aleksandar Karađorđević

Izgleda da ni naši vladari nisu bili imuni na ukrašavanje tela. Prvi jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević imao je preko grudi istetoviranog krunisanog orla. Izgled ove ptice bio je sličan germanskim heraldičkim motivima sa pruskih plemićkih grbova.

Izvor: Dnevno.rs