Zanimljivosti

U Skotland Jard ćete ići iz zadovoljstva

Englezi imaju zanimljive planove za bivše središte londonske policije...
31.07.2015. - 09:48h


Nekadašnje sedište londonske policije Skotland Jard, u ulici Vajthol Plejs, biće pretvoreno u luksuzni hotel sa pet zvezdica a čitav projekat će koštati 154 miliona evra.

Očekuje se da će Veliki Skotland Jard Hotel prve klijente primiti 2017, a noćenje u nekadašnjoj Metropolitan stanici policije, u koju je često navraćao čuveni Šerlok Holms opisan u romanima Artura Konana Dojla, koštaće i do 10.000 funti.

Hotel, površine 56.000 kvadratnih metara, imaće sedam spratova i 235 soba, više restorana, dva bara, biblioteku, salu za sastanke, a gostima će na raspolaganju biti i hotelska usluga 24 sata svih sedam dana u nedelji. Hotelsko osoblje brojaće 250 ljudi.

Kuća naslonjena na zgradu u viktorijanskom stilu biće namenjena zabavnim aktivnostima gostiju.

Inače, novi vlasnik Skotland Jarda je indijski pedesetogodišnji biznismen Jusufali Kader, jedan od najbogatijih Indijaca, vlasnik kompanije LuLu Grup, sa sedištem u Abu Dabiju.

"Veliki Skotland Jard Hotel biće sinonim za rafiniran ukus i izvanrednu uslugu", izjavio je Kader. "London će dobiti jedan od najprivlačnijih hotela na svetu, pre svega za turiste. Svesni smo da je ovaj projekat sjajna mogućnost za razvoj grada", rekao je indijski biznismen.

U toj zgradi je bilo smešteno sedište londonske Metropolitan policije od 1829. i 1890. godine, koje je zatim premešteno 500 metara dalje u Norman Šou Bildings, na trg "Victoria Embankment".

Izvor: Tanjug