Ovo morate znati o PRIJATELJSTVU!

Bez prijateljstva se može preživeti, ali ne i istinski živeti. Znao je to čak i Dejvid Rokfeler verujući da su materijalne stvari ništa u odnosu na dobrog prijatelja.

.

Kako privući prave ljude u svoje okruženje? Oslonac koji imamo u prijateljima sa godinama i novim ulogama koje igramo u životu menja, pa ne treba očekivati da će sve biti isto kao na početku.

Bez prijateljstva se može preživeti, ali ne i istinski živeti. Znao je to čak i Dejvid Rokfeler verujući da su materijalne stvari ništa u odnosu na dobrog prijatelja. Neophodni su nam od detinjstva kad biramo sa kim ćemo sedeti u klupi, sa njima prolazimo tinejdžerske bubice, zaljubljujemo se, raskidamo. Tu su i kad se udajemo i razvodimo, dobijamo decu i bore, gubimo posao i kosu, radujemo se i tugujemo.

Uz mnogo truda, postaju porodica koju biramo, konstanta u životu prepunom promena. Ovaj oslonac se, ipak, sa godinama i novim ulogama koje igramo u životu menja, pa ne treba očekivati da će sve biti isto kao na početku.

Dvadesete

Za razliku od neopterećenog druženja u školi, kada je jedina briga bila da nam je momak iz II-2 uzvratio pogled, dvadesete su već period ozbiljnih dilema. I dalje ćemo se zabavljati, ludirati i stvarati uspomene, ali prvi posao, a sa njim i srušeni ideali, ljubavna razočaranja, privikavanje na svakodnevicu odrasle osobe koja sama plaća račune, nateraće nas da se zapitamo šta želimo od života. Najbolji saveznik u preispitivanju su prijatelji, koji nas podsećaju na ono što smo hteli nekad, kad je sve izgledalo moguće. Dvadesete su odlične za pronalazak novih prijatelja jer tad već dobro znamo šta tražimo u ovom odnosu.

Tridesete

Nećete više pozvati prijateljicu u tri ujutro da joj iskukate kako ste se posvađali sa momkom. Malo je verovatno da ćete u to doba uopšte biti budni, jer ste do sada shvatili kako nedostatak sna u kombinaciji sa alkoholom utiče na vas. Ovo je period kada treba da budemo posebno oprezni u čuvanju prijateljstava jer ih lako možemo izgubiti zbog nagomilanih porodičnih i poslovnih obaveza. Višečasovno kafenisanje je luksuz, ali ne dozvolite da prijatelji nestanu sa vaše liste prioriteta.

Četrdesete

Vreme kada se ponovo vraćamo prijateljima. Kao i dvadesete, i četrdesete su period promena, samo što umesto svadbenih zvona, sada sve češće čujemo reč "razvod". Umesto informacija o novim klubovima, razmenjujemo utiske o kremama protiv bora i najefektnijim farbama za prekrivanje sedih. Dok je nekad odnos bio zasnovan na zabavi, sada je ključno razumevanje. I duhovitost, jer pravi prijatelj ume da bore zabrinutosti pretvori u one od smejanja. Prijateljstva koja se stiču u ovom dobu, najčešće ostaju za ceo život.

Izvor: novosti