Pogodite koja nacija je rekorder u gledanju TV?!

Zamislite, nismo mi! Mada smo u samom vrhu ove ne baš slavne statistike...

.

Da Srbi vole televiziju, potvrđuje nedavno istraživanje koje pokazuje da uz ekrane provodimo 300 minuta dnevno, odnosno neverovatnih pet sati!

Međunarodna marketinška agencija "Zenith optimedia" sprovela je anketu među narodima 65 zemalja i pokazala da se Srbi nalaze na nezavidnom petom mestu, koje dele sa SAD.

Ispred nas se nalaze još samo Litvanci sa 325 minuta provedenih pored ekrana, zatim Rumuni sa 340 minuta, kao i naši susedi iz Hrvatske sa 377 minuta, odnosno više od šest sati.

Rekorderi u buljenju u TV kutiju su Saudijci, koji od programa odustaju tek posle 407 minuta.

"Dnevna konzumacija medija na globalnom nivou od 2010. do 2014. godine porasla je sa 462 na 485 minuta dnevno. Razlog za to je porast u korišćenju interneta, na kojem ljudi provode 109,5 minuta na dan, gotovo dvostruko više nego prie četiri godine. Istovremeno, vreme posvećeno tradicionalnim medijima palo je sa 402 na 376 minuta dnevno", piše u izveštaju agencije, gde je još navedeno da su na uštrb Interneta, novine te koje su najviše izgubile.

Naime, print se čita za četvrtinu manje nego pre samo četiri godine. Televizija se gleda za šest odsto manje, ali je očigledno da je i dalje vrlo popularan medij s obzirom na to da se u proseku na globalnom nivou konzumira 184 minuta dnevno.

Izvor: bulevar.b92.net / jutarnji.hr