Marihuana spa centri postali pravi svetski hit!

Brojne studije su pokazale da marihuana ima veliku dobrobit za ljudski organizam, a ponajviše u borbi protiv stresa i ljudi su počeli to maksimalno da koriste!

.

Hodanje po šumi, marihuana spa i kotrljanje po pesku - to su novi trendovi u svetu wellnessa, tvrde u SpaFinderu 365, najvećem mediju koji se bavi wellnessom.

Ali, koji od ovih trendova će prevladati?

Treba se prisetiti da je u posljednjih nekoliko godina mnogo trendova došlo, ali još brže prošlo. Setite se samo Kleopatrinog kupanja u mleku i tretmana blatom koji su opstali do danas, naspram lečenja pijavicama koje nije preživelo test vremena. ''Nauka je sada sposobna da analizira wellness trendove kako bi se pokazalo hoće li biti korisni ili ne'', kaže doktor Mark Liponis.

Prema Liponisu, brojne studije su pokazale da marihuana ima veliku dobrobit za ljudski organizam, a ponajviše u borbi protiv stresa.

SpaFinder 365 je objavio kako wellnessi koji koriste kanabis trenutno rade punom parom, kao što je to svojevremeno bio slučaj i s kafićima koji su prodavali marihuanu u Amsterdamu.

U SAD-u ovaj vid wellnessa najpre bi mogao zaživeti u Koloradu koji je doneo zakon koji omogućava upotrebu marihuane. To bi značilo da bi osim korištenja 'trave' u kafićima bilo moguće otvoriti i marihuana spa.

Iako turistički radnici opovrgavaju vezu tog zakona s porastom turista, činjenica je da broj dolazaka stranih turista raste od kad je taj zakon donesen.

Izvor: N1

Pročitajte i:

Neće vam biti dobro: Ovo su najskuplja kamp kola na svetu!