Fazon uz pomoć kog će vaš prtljag izaći prvi iz aviona!

Nije baš najjednostavnije, ali ko zna, možda upali!

.

Jeste li se ikada zapitali da li postoji način da vaša torba bude potpuno sigurna za vreme leta, da se prema njoj ponašaju bolje nego prema ostalima, i da još bude prva na pokretnoj traci nakon sletanja? U principu, ima nekih trikova, ali pitanje je koliko će trikovi zapravo funkcionisati.

Činjenica je, da ako letite prvom klasom, osoblje će se prema vašoj torbi ponašati s malo većim poštovanjem nego prema torbama ostalih putnika. Ipak, vi ste kao putnik prvog klase sigurno platili svoju kartu malo više nego ostali. Ali, ako budemo iskreni, ko zna što se s vašim prtljagom dešava onda kada on izađe iz vašeg vidokruga.

Na nekim starijim aerodromima torbe se ukrcavaju prema principu "Ko prvi dođe, njegova torba ide prva unutra!". I nakon toga sve ostale bace na nju. U tom slučaju vredi savet da jednostavno na let dođete poslednji - torba ide na vrh i prva je napolju... Ali, ni to ne mora da bude sto odsto sigurno...

Neke kompanije kao što su Star Alliance, Sky Team i OneWord imaju opciju da doplatite da vaša torba bude "sigurna" i među prvima izađe iz aviona. Ali, isplati li se plaćati radi deset minuta ekstra čekanja?

Danas su aerodromi toliko moderni da se često torbe iskrcaju pre putnika, pa nema potrebe za ovim dodatnim troškovima. Bilo kako bilo, najbolji savet je da najvrednije stvari ponesete sa sobom u aerodorm, a i osiguranje od gubitka prtljaga nije na odmet.

Upravo će ono u većini slučajeva biti jeftinije od samog "posebnog tretmana" koje prodaju avio kompanije. Dakle, možda je bolje ne forsirati, karma zna biti zla stvar, a dobro znate kako drugi putnici gledaju na one koji stalno negde žure i viču...

Ugodan let i minimalno čekanje želimo!

Izvor: Punkufer.hr