Oprezno vozite ovih dana!

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Tela za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Zorana Mihajlović rekla je, povodom predstojećih očekivanih prazničnih gužvi u saobraćaju, da bezbednost u saobraćaju mora biti prioritet svakom vozaču.

.

- Samo je odgovorna vožnja osnova za bezbednost svih učesnika - rekla je Mihajlović apelujući na vozače koji se spremaju za put tokom uskršnjih praznika.
Ona je upozorila i sve službe na graničnim prilazima da odgovorno i efikasno rade svoj posao.

Mihajlović je podsetila da Srbija godišnje izgubi skoro četiri odsto bruto domaćeg proizvoda zbog štete od saobraćajnih nezgoda, a da su najveći gubitak ljudske žrtve.
Zbog toga, ističe Mihajlović, na bezbednosti u saobraćaju moramo raditi sistemski, počev od obrazovanja dece kako da se ponašaju u saobraćaju.

- Jedini način da to postignemo je da kroz programe nastave osnovnih škola uvedemo ove teme - poručila je Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstava, Mihajlović je istakla da je neophodno da se u osnovnim školama u okviru izbornog predmeta Građansko vaspitanje, kao i u okviru nekih drugih predmeta nadje i deo "Šta znaš o saobraćaju".

- Važno je da od malih nogu naučimo šta znači biti učesnik u saobraćaju, jer nažalost deca između devet i 11 godina najviše ginu u saobraćaju - upozorila je Mihajlović.

Izvor: tanjug