7 sobnih biljaka koje PRIVLAČE LJUBAV I SREĆU: Da bi radilo, OVO DRVCE treba da upletete nekoliko puta!

Prizovite ljubav i uveselite kuću uz nekoliko srećnih biljaka.

Foto: Patrycja Nowak/Shutterstock
Foto: Patrycja Nowak/Shutterstock
.

Ukoliko ste željni ljubavi i pozitivnih vibracija, jedno od malih "lekova" po feng shui-ju je da se okružite biljkama koje privlače takvu energiju. Predstavljamo vam biljke, koje privlače ljubav, prosperitet i sreću u vaš život.

1. Palme

Palme su idealne za stvaranje pregrade za prostoriju, posebno kada su postavljene u šarenu posudu ili saksiju da aktiviraju sve nedostajuće feng shui elemente u prostoriji. Palme uklanjaju ksilen i formaldehid sa tepiha.

2. Pahira (drvo novca)

Pahira je biljka koja se obično koristi u feng shui-ju za donošenje sreće uzgajivaču. Zanimljivo je da su stabla novca često pletena zajedno, ali da bi „sreća“ uspela, moraćete da imate tri do pet pletenih biljaka, izbegavajući nesrećni broj četiri, piše Magazin.novosti.

3. Fikus

Biljke fikus su posebno povoljne kada se nalaze u „području bogatstva“ vašeg doma jer okrugli listovi simbolizuju sreću, obilje i bogatstvo.

4. Spatifilum

Ova biljka dobro raste pod veštačkim svetlom i proizvodi belo cveće, što je čini idealnom za kancelarijsko okruženje kao i za vaš dom.

5. Novčić (krasulja)

Prema feng shui predanju, biljke sa zaobljenim listovima sigurno donose sreću i biljka novčić nije izuzetak. Krasulja je tradicionalni poklon koji se daje novim vlasnicima preduzeća i, kada se postavi blizu ulaza, smatra se da donosi prosperitet i uspeh. Nema razloga da ovo ne funkcioniše i kod kuće.

6. Orhideje

Oni predstavljaju ljubav: privlače ljubav, umiruju dušu i produbljuju prijateljstva. Stari Grci su orhideje povezivali sa plodnošću i muževnošću, što ih čini odličnim poklonom za nove roditelje!

7. Bršljan

Loza bršljana pomaže da se omekšaju sve „otrovne strele“ koje upućuju na vas gde spavate ili radite. Bršljan uklanja benzen koji se nalazi u plastici i pomaže u kontroli formaldehida iz tepiha i boja.