To što grickate nokte znači da ste...

Svesno ili nesvesno ali prste ne vadite iz usta. Pre nego što ih namažete ljutom paprikom, pročitajte šta vaša loša navika, ustvari, znači...

.

Grickanje noktiju, motanje kose oko prsta... Sve su to pokazatelji kompulsivnog ponašanja, koji prema najnovijim istraživanjima, pokazuju da ste zapravo – perfekcionista.

Istraživanje objavljeno u "Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry" kaže da ovakvo ponašanje pokazuje da je reč o osobama kojima sve brzo dosadi. Takve su osobe sklonije frustracijama, nestrpljive su i izrazito nezadovoljne kad ne ostvare svoje ciljeve.

Istraživanje je sprovedeno na 48 učesnika, od kojih je polovina imala ovakve navike, a ispunjavali su upitnik vezan za emocije i s njima je rađen intervju. Putem 4 scenarija: dosada, frustracija, stres i opuštanje, proučavane su njihove reakcije.

Ljudi skloni ovim navikama ne mogu da se opuste, niti mogu da obavljaju normalne, svakodnevne aktivnosti “normalnom“ brzinom. Takođe, deluju stalno nervozno.

Problem je u tome što te osobe najčešće nisu ni svesne šta rade. Na primer, glumica Olivia Mun javno je priznala da je nesvesno sama sebi čupkala obrve. Zaista je ružno ostati bez cele obrve, zar ne?

Izvor: She.hr

Pročitajte i:

Kazaljke na satu otkrivaju: Da li vas želi, misli na vas ill je ljubomoran...?