Top pet najstrašnijih horor scena!

Ako ste ljubitelj (kultnih) horor filmova, onda je ova "krvava" informacija za vas prava poslastica :)

.

„Noć živih mrtvaca“ je uticajni crno-beli američki horor film iz 1967. kojeg je režirao Džordž Romero.. Radnja se vrti oko tajnovitog ustajanja nemrtvih zombija iz grobova koji opsedaju ruralnu kuću u kojoj se skriva sedmoro živih ljudi.

Film je snimljen po nezavisnim uslovima za samo 114 000 dolara, ali je postigao veliki uspeh zaradivši 12 miliona dolara u Americi i 30 miliona dolara širom sveta.

Jedan od investitora je bio mesar koji je dao krv iz svoje mesare.
A sad, predstavljamo vam najstrašnije horor scene. I, naravno, prihvatamo sugestije i predloge.

KRUG (The Ring) - psihološki horor koji je režirao Gor Verbinski.

 

 

ISIJAVANJE (The Shining) - američki horor film režisera Stenlija Kjubrika iz 1980. Zasnovan je  na istoimenom romanu Stivena Kinga i, zahvaljujući briljantnim glumačkim bravurama, zastrašujućim scenografijama, kadrovima iz snova i šokantnosti, "Isijavanje" je ušao u anale najboljih horor filmova svih vremena.

.

"ISTERIVAČ ĐAVOLA" (The Exorcist") - Oskarom nagrađen film Vilijama Fridkina iz 1973. godine, sajt "Digital Spy" proglasio je najstrašnijim horor filmom svih vremena.

PSIHO (eng. Psycho) - psihološki triler iz 1960. godine u režiji Alfreda Hitčkoka, u kojem su glavne uloge ostvarili Entoni Perkins i Dženet Li. Film se temelji na istoimenom romanu Roberta Bloha iz 1959. godine i donekle je nspirisan ubistvima u državi Viskonsin kojeg je počinio serijski ubica i pljačkaš grobova Ed Gein, koji je živeo 80 kilometara od Bloha.

.

ROZMARINA BEBA (Rosemary's Baby) - film iz 1968. godine jedan je od najpoznatijih i najboljih ostvarenja poznatog reditelja Romana Polanskog. Film opisuje manipulaciju mlade devojke od strane tajnog okultnog visokog društva radi rituala.