Stravična dešavanja u zagrebačkoj mrtvačnici: Krenuo da opere leš i ostao u šoku!

Ovo mu je bio najstrašniji trenutak u životu. Kao iz horor filma...

.

Mate R. je prosečan mladić koji studira i radi, kao i hiljade njegovih vršnjaka. Ali ovaj 20-godišnji mladić ima neobično zanimanje - on je perač leševa u jednoj zagrebačkoj klinici. Ovaj posao, koji mnogi ne mogu da rade, on opisuje kao posao kao i svaki drugi. Samo da nije jednog slučaja koji mu je bukvalno skratio život.

Naime, u toku jednog noćnog dežurstva, u mrtvačnicu klinike je dovezen leš direktno iz operacionalne sale. U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka, koja je imala infarkt, i doktori su pokušali da je operišu, ali srce joj je stalo i ona je po protokolu proglašena mrtvom.

„Mi ne znamo puno o pacijentima čija tela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu, na njima stoje samo imena i godište, i to je sve. Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim.“, ispričao nam je ovaj uznemireni mladić, koji će razmisliti da li će posle ove nemile epizode nastaviti da studira medicinu.

„Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je telo dovezeno. Mislio sam da sam pogrešio, ali sledećeg trenutka sam video kako se prsti na nogama mrdaju. U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog ležaja i pogledale su me nečije izbezumljene oči“, ispričao je Mate prisećajući se straha koji je osetio:

„Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu. Gledate sve te horor filmove, ali ipak niste pripremljeni na ovako nešto. Mislim da sam se nakratko onesvestio, jer kad sam došao k sebi, u sobi su bili i drugi tehničari, a starica je već odvezena nazad na reanimaciju.“

Ispostavilo se da je starici nakratko srce stalo tokom operacije, ali da je zapravo upala u duboku komu iz koje se nakon 10 sati u mrtvačnici, probudila.

Izvor: Srbija danas