Uzrok požara tegla Nutele! Kako?

Da, zaista zvuči pomalo čudno.Ali jedna tegla nutele je uspela da izazove požar!

.

U neobičnom požaru je na žalost nastradao porodični pas porodice Marfi, rase „"žek rasel“, koji je ostao zarobljen u kući. Kako lodonski vatrogasci veruju, zraci, koji su prolazili kroz staklo "nutele", bacali su snop svetlosti na roletne koje su se prve zapalile.

Deklan Marfi, koji je živeo u kući koja je izgorela, rekao je da je u trenutku požara bio napolju sa suprugom Lindzi i decom, kako bi proslavili godišnjicu braka.

On je izjavio da je porodica potpuno slomljena zbog smrti psa i kako će biti potrebno oko godinu dana da se kuća u potpunosti obnovi.

Električar koji nadgleda radove na kući je rekao za BBC:

„Želim da budem siguran da su svi ljudi svesni opasnosti i da znaju da treba da drže staklene predmete što dalje od prozora i od direktne sunčeve svetlosti, da im se ne bi dogodilo ovako nešto“.

Jedan od vatrogasaca je rekao:

„Znamo da zvuči neverovatno da je jedna tegla izazvala ovako veliki požar, ali upravo to se dogodilo. Zaista treba potrošiti pet minuta i proveriti da li se na simsu od vašeg prozora nalaze neki stakleni ili kristalni predmeti koji mogu dovesti do potencijalnog požara“.

Iz vatrogasne službe Londona su isto tako dodali i naveli da su sunčevi zraci izazvali 125 požara u poslednjih pet godina i upozorili da je rizik podjednako veliki i zimi kao i leti, kao i da ovakvi požari nisu urbani mit.

Izvor: Zanimljivosti dana

Pročitajte i:

Ovo i vama može da se desi! Na Fejsbuku pronašla fotografije na kojima se tušira!