Osam razloga da obavezno posetitie Indiju!

I dok većina misli da putovanje u Indiju podrazumva izlet u džunglu, bez potrepština na koje smo navikli, to ipak nije tako i put po Indiji može biti istovremeno raskošan i jeftin.

.

Veliki broj turističkih destinacija

Indija je geografski potpuno raznolika zemlja, od Himalaje kao najviše tačke, do zlatnog peska pustinje Thar. A gradovi poput Rajasthana, Kerale, Goe, Utaranchala ili Tamil Nadua, poznati su po uzbudljivim atrakcijama i svake godine ih posete milioni turista iz svih delova sveta.

Istorija

Indiju su nastanjivali pripadnici jedne od najstarijih civilizacija na svetu još u doba neolitika. Drevne knjige koje datiraju od pre hiljadu godina daju nam uvid u neke od najinteresantnijih kultura koje su živele na kugli zemaljskoj.

Kultura

Ova država domovina Hinduizma, Budizma, Sikhizma i Jainizma, i poznata je po svojoj dinamičnoj kulturi. Mnogi turisti odlučuju da posete Indiju samo da bi iskusili tradiciju pomešanu u jedinstvenu koheziju s modernim načinom života. A Indijsko venčanje je prizor koji svaki turista mora da doživi.

Indijska arhitektura

Arhitektura u Indiji evoluirala je kroz vekove raznih kultura i civilizacija koje su prolazile kroz nju, a svaka je ostavila svoj trag. Različiti istorijski i arheološki lokaliteti jednostavno su predivni i prepoznati od strane UNESCO-a, koji ih je uvrstio na svoj spisak kulturne baštine.

Hrana

Prvo i osnovno. Ako niste navikli na intenzivne ukuse, verovatno vam se neće dopasti indijska hrana. Ali nakon nekoliko dana probavnih problema, početćete da uživate u raznolikim ukusima i, u nama neshvatljivim, ali opet finim kombinacijama. Oduvek je Indija bila poznata po svojim začinima i veći deo svoje ekonomije razvila je upravo na toj grani industrije.

Muzika

Klasnična indijska muzika stoji tik uz najveća muzička dostignućia u Evropi. Muzika je važan deo Indijskog društva i mnogi svetski poznati muzičari potiču baš iz Indije. Većinom se muzika izvodi na gudačkim instrumentima koji proizvode jedinstven melodiočan zvuk.

Ples

Indijski ples je prava umetnost i potrebne su godine učenja i vežbanja da biste mogli da nastupate pred publikom. Svaki ples prati određenu filozofiju i drevne religije.

Kupovina

Veliki broj turista posećuje Indiju zbog šoping groznice koja ovde vlada tokom cele godine. Tkanine, garderoba, rukotvorine - popularne su u svim delovima sveta.

Izvor: Punkufer.hr