Zanimljivosti

Kradete peškire iz hotela? Vaših pet minuta polako prolazi!

Mnogo je onih koje će ova vest rastužiti. Hotelijeri su našli načina da doskoče svima koji uzimaju peškire, bademantile, pa čak i posteljinu iz hotela.
17.02.2015. - 13:54h

Jeste li se ikada zapitali da li može da vas osoblje hotela pronađe nakon što im ukradete peškir? Niste? E pa sada se zapitajte.

Sve više i više hotela širom sveta u svoje peškire ugrađuje sitne čipove pomoću kojih sada mogu da prate gde se nalaze njihovi peškiri.

Radi se o servisu pod imenom "Linen Technology Tracking" koji trenutno ima ugovorenu uslugu praćenja hotelske imovine s preko 2000 hotela širom sveta. Prvobitna ideja je bila da uprava hotela može da prati koliko peškira, čaršafa i bademantiča je van upotrebe, odnosno u perionici. A onda se pokazalo da ovaj sistem ima mnogo više mogućnosti, kada su u jednom hotelu primetili da im se peškir nalazi na drugom kontinentu. Tako je došlo do nove upotrebe ovog servisa.

Danas ti hoteli tačno znaju koliko opreme im je ukradeno, ali i tačno znaju gde se nalazi. I dok još uvek ne postoji zakonska osnova po kojoj mogu da vas kazne, uvek postoji verovatnoća da ćete se jednom vratiti u taj hotel i doživeti totalnu blamažu na recepciji.

A možda vam ga onda i naplate. Zasluženo. Mi bismo im preporučili i Facebook stranicu srama, slažete li se s nama?

Izvor: Punkufer.hr

Pročitajte i: 

Dobrodošli u najstariji hotel na svetu sagrađen 705. godine!