Kradete peškire iz hotela? Vaših pet minuta polako prolazi!

Mnogo je onih koje će ova vest rastužiti. Hotelijeri su našli načina da doskoče svima koji uzimaju peškire, bademantile, pa čak i posteljinu iz hotela.

.

Jeste li se ikada zapitali da li može da vas osoblje hotela pronađe nakon što im ukradete peškir? Niste? E pa sada se zapitajte.

Sve više i više hotela širom sveta u svoje peškire ugrađuje sitne čipove pomoću kojih sada mogu da prate gde se nalaze njihovi peškiri.

Radi se o servisu pod imenom "Linen Technology Tracking" koji trenutno ima ugovorenu uslugu praćenja hotelske imovine s preko 2000 hotela širom sveta. Prvobitna ideja je bila da uprava hotela može da prati koliko peškira, čaršafa i bademantiča je van upotrebe, odnosno u perionici. A onda se pokazalo da ovaj sistem ima mnogo više mogućnosti, kada su u jednom hotelu primetili da im se peškir nalazi na drugom kontinentu. Tako je došlo do nove upotrebe ovog servisa.

Danas ti hoteli tačno znaju koliko opreme im je ukradeno, ali i tačno znaju gde se nalazi. I dok još uvek ne postoji zakonska osnova po kojoj mogu da vas kazne, uvek postoji verovatnoća da ćete se jednom vratiti u taj hotel i doživeti totalnu blamažu na recepciji.

A možda vam ga onda i naplate. Zasluženo. Mi bismo im preporučili i Facebook stranicu srama, slažete li se s nama?

Izvor: Punkufer.hr

Pročitajte i:

Dobrodošli u najstariji hotel na svetu sagrađen 705. godine!