Tamo nikako ne stajte na ludi kamen jer s njega nikada nećete moći da siđete!

Da li znate da postoji država u kojoj je razvod zabranjen? Možete li da pretpostavite koja je?

.

Ukoliko se ikada zadesite na Filipinima, pa još i zaljubite nikako ne pomišljajte na venčanje. Bar ne u toj zemlji. Jer ako ikada shvatite da to ipak nije ljubav vašeg života, razvod nije moguć!

Eto na primer, gospođa Čato Ralujo je tek posle 10 godina nakon što ju je muž ostavio i odselio se, uspela da poništi taj brak.

Da da, dobro ste pročitali, da ga poništi, ne da se razvede!

Zbog velikog uticaja religijskih pravila na državne zakone Filipini su jedina država, pored Vatikana koja ne dozvoljava razvod braka.

I nisu samo religijska pravila koja su na tlo Filipina došla još pre 500 godina kada su španski kolonizatori došli na tlo ove zemlje, već i veoma skupe takse ukoliko želite, samo da poništite brak.

Jednoj ženi su tako za poništenje braka tražili čak 5.000 evra!

Iako postoje dve velike prepreke za razvod, poslednji podaci u ovoj zemlji govore da broj razvoda ipak raste. Tako je 2001. godine poništeno svega 4.250 brakova, dok se 2012. godine taj broj popeo na 10.500.

I da se vratimo na priču o Čato Ralujo. Ona je poništenje braka dobila te će sada ponovo moći da se uda. Ali bez crkvene ceremonije jer tamošnja crkva njen brak smatra večnim.

U državni papirima pak, nakon poništenja braka, smatra se da se Čato nikada nije ni udala!

Pročitajte i:

Volite siguran život? Onda morate da se preselite ovde...