BISERI TRUDNICA: O čemu razmišljaju kad krenu trudovi?

Imate najlepšu bebu na svetu. Sve je opet na svom mestu. A porođaj? Ma, nikakav problem, pomislite tek kada sve prođe Koliko god se trudili, ne možete unapred isplanirati događaj koji sledi, a evo šta u tim trenucima prolazi kroz glave budućih majki.

.

Da li mi je upravo pukao vodenjak ili sam piškila?

U tom trenutku ćete ostati zbunjene i odmah ćete pregledati svoj donji veš. Od preterane zbunjenosti, nećete moći da rastumačite šta vam se događa pa ćete na guglu tražiti znakove i simptome da je vodenjak pukao.

A da ovo odložimo za sledeću nedelju?

Uprkos tome što nemate u potpunosti isplaniran raspored za sledećih par dana, vaša beba će verovatno želeti napolje baš kada vam treba tuš i kada već tri dana planirate da operete kosu.

Koliko je prošlo od depiliranja?

Verovatno je prošlo već dosta vremena jer ste taj zadatak ostavljali za poslednji dan. Jer ionako ne možete ni videti sve što bi trebalo da izdepilirate. Ali, ako stignete, čak i u bolovima, velika je šansa da ćete se upustiti u poduhvat depilacije, a ako ne, ne brinite, za par sati će vam dlakave noge biti poslednja stvar na pameti.

Samo da se ne ukakim u porođajnoj sali

Iako nas svi upozoravaju da kad krene pritisak, postoji velika šansa da stiskanjem istisnete i više od bebe, ako niste pristali ili stigli da obavite klistiranje, da, velika je šansa da ni vi nećete biti izuzetak koja je pored bebe doneo još nešto, strašno.

Ovo je mnogo jednostavnije nego što sam mislila

Čuli ste se sa najboljim prijateljicama, vaš partner uspaničeno skakuće oko vas, a i trudovi nisu tako česti ni jaki. Nikakav problem.

Moja vagina je zvanično postala turistička atrakcija

Medicinske sestre, babica, vaš ginekolog, svi su tu. I svi gledaju šta se dešava. U ovom trenutku, imate osećaj da je pola bolnice videlo vaše međunožje, međutim, nije vam uopšte neprijatno.

Kad ćete smisliti jednostavniji način da ovo obavimo?

Bol je sve jači i jači i nije vam jasno kako u 21. veku niko nije osmislio neki jednostavniji način, pri čemu biste nakon bezbolnog porođaja, izgledali i osećali se sjajno.

Ako vam još neko kaže da vam super ide…

Poludećete ili ošamariti prvu osobu koja vam se nađe pri ruci. Ako vam ide tako sjajno zašto onda sve toliko boli, zašto još nije gotovo i zašto na televiziji sve izgleda lakše i kraće traje?!

Ja ne mogu više!

Ali stvarno. Jako vam je žao za sve ružne reči koje ste ikad u životu izgovorili. Da li je to razlog zašto sad prolazite kroz ove patnje? Podići ćete oltar svima koje ste ikad ogovarali, samo ako to znači da nećete morati još dugo da čekate da izgurate bebu.

Više nikada u životu neću imati seks

Nikad, ali baš nikad. Do kraja života. Odsad nadalje, uzor će vam biti časne setre i spas vidite u celibatu.

Morate jače da gurate

On je uživao u seksu i njegovo dete će uskoro doći na svet bez ikakve muke. Počevši od trudnoće, sve do ove noćne more. U međuvremenu vi ste znojavi i sve vas boli, a ten vam je takav da ćete razbiti glavu onome ko uopšte pokuša da vas ne daj Bože, uslika.

Skroz se isplatilo!

Imate najlepšu bebu na svetu. Sve je opet na svojem mestu. A porođaj? Ma, nikakav problem.

Izvor: womenshealthmag.com