Tablete protiv džet lega uskoro stižu?

Svako ima neki svoj savet kao lek za džet leg. Spavaj više, ne ne bolje je da spavaš manje, izbegavaj energetska pića i kafu, ma koristi novu aplikaciju. Sve ovo uskoro će biti deo prošlosti. Samo ćete uzeti jednu... tabletu!

.

Naučnici Univerziteta Mekgil i Univerziteta za mentalno zdravlje iz Daglasa napravili su novi lek za koji tvrde da leči džet leg. Tableta funkcioniše tako što zavarava telo putnika da misli da je dan onda kada je noć ili obrnuto.

Naziv ovog leka još uvek nije poznat, a u sastavu se nalaze glukokortikosteroidi, tip steroidskog hormona, koji utiče na bela krvna zrnca da se prilagode drugačijem vremenu. Jednostavnije rečeno, ovaj lek resetuje vaše telo da se u ponedeljak ponaša kao da je utorak.

Nakon što je testiran na 16 volontera koji su bili izdvojeni u posebne sobe, pilula je pokazala da je sada zaista moguće da se organizam tokom dana ubedi da je noć. I to da se pritom ne nosi maska preko očiju i piju litre kafe.

Ipak ima i jedna malo lošija stvar. Ova tableta nije još uvek odobrena za distribuciju, a pretpostavlja se da će biti pravi bum. Bar među čestim putnicima...

Pročitajte i:

Patrik Stjuart urnebesno predstavlja najgore putnike u avionu!