Vole se, ljube i grle. Čovek i lav!

Rođen je u čoporu lavova pod imenom Simba. Malenog ziona prestravio je njegov otac koji je imao nameru da ga ubije. Zbog toga on je morao da bude odvojen od svojih roditelja. Ali, ipak, tu se našao neko ko je o njemu brinuo. Jedan čovek...

.

Friki Von Solms (69) iz Južne Afrike brine se o Zionu poslednjih 11 godina. S obzirom da odrastaju zajedno među njima se razvio poseban odnos. Onakav, kakav se retko gde rađa. Svakako možemo da kažemo, stvorio se jedinstveni odnos.

Friki i Zion postali su istinski prijatelji. Iako je Friki spasao još divljih životinja odnos koji je izgradio sa Zionom ni sa čim ne može da se poredi. Po Frikiju, Zion je jedan lepi mekani lavić.

Na mnogo načina Friki se prilagođavao Zionu. Tako je, na primer, Ziona uznemiravao Frikijev hod u cipelama, te od tada on sa njim stalno hoda bos.

"Odrastanje sa njim, učenje od njega i život sa njim je jedno posebno iskustvo. Ljudi pričaju o lavovima kao da su oni samo lavovi, obične divlje životinje, a ne znaju da imaju izgrađene ličnosti, da itekako imaju humora i vole da se smeju. Zion je nežan div. Nikada nije napao čiveka i ja mu u potpunosti verujem", izjavio je Friki.

Nije li to divno?

.

Pročitajte i:

Došli do sredine zaleđenog jezera da bi spasili srnu!