Elite Daily: Dok još imate dvadeset i neku morate da posetite Beograd!

Portal Elite Daily napravio je listu 50 mesta koje mladi u dvadesetim godinama života moraju da posete. Na toj listi našli su se naš glavni grad Beograd, a iz regiona još i Ljubljana, Budva i Plitvička jezera. Oduševiće vas kada budete videli šta su napisali o našem lepom gradu...

.

Zaista nije bitno na kom mestu ove liste smo se našli, bitno je da smo na njoj.

Na portalu Elite Daily obraćajuči se mladima kažu da veliki popularni glavni gradovi širom sveta poput Pariza, Londona, Njujorka ne beže nigde i da oni imaju ceo život da ih obiđu. A dok su mladi, treba da odu na mesta koja moraju da vide, a ne nalaze se u turističkim brošurama.

Bilo bi malo previše da navodimo svih 50 mesta, ali evo bar prvih 10:

1. Ostrvo Skaj, Škotska

2. Nju Orleans, SAD

3. Ostrvo Okinava, Japan

4. Kilarnej, Irska

5. Montreal, Kanada

6. Jerevan, Jermenija

7. Gale, Šri Lanka

8. Ostrva Loften, Norveška

9. Mestia, Gruzija

10. Rejkjavik, Island

Naš Beograd našao se na 30. mestu, a o njemu na ovom sajtu kažu:

"Beograd je možda siromašan grad, ali je apsolutno lep i bogat kulturom i gostoprimstvom".

Lepo rečeno, zar ne?

Neposredno iza Beograda, na 32. mestu našla se prestonica Slovenije, Ljubljana. Za nju se kaže da je grad sa prijateljski nastrojenim ljudima koji poštuju svoje goste.

Iz regiona, na listi se našlo i jedno od omiljenih letovališta na crnogorskom primorju, grad Budva. Budva koja je zauzela 35. mesto predstavljena je kao lep istorijski grad, sa prelepim plažama i odličnim noćnim životom.

Na 40. mestu su Plitvička jezera u Hrvatskoj za koja je istaknuto da su pod zaštitom UNESCOa kao i da ih čine predivna jezera, vodopadi i pećine, ali je navedeno i koje životinje mogu da se sretnu.