Ova dama je danas kopilot na prvom letu Beograd - Zagreb!

Srpska nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“ od danas leti na relaciji Beograd - Zagreb, čime je ta linija obnovljena posle 23 godine.

.

„Air Serbia“ će na toj liniji imati dva leta dnevno. Letovi će iz Beograda za Zagreb kretati svakodnevno u 7:35 i 18:20, a iz Zagreba za Beograd u 10:05 i 20:40 sati.

Na sajtu "Air Serbia" navodi se da je cena karte od 13,556 dinara.

U dve agencije su za B92 kazali da najjeftinija povratna karta sa svim uračunatim taksama iznosi 107 evra.

Povratna karta za prvi polazak, 12. decembra, košta 127 evra. Cena karte zavisi od datuma polaska i dužine boravka, naveli su u tim agencijama.

Novi letovi će klijentima koji putuju zbog posla ponuditi preko matične vazdušne luke „Air Serbia“, beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", odličnu povezanost sa mnogim destinacijama širom mreže te avio-kompanije, kao što su Atina, Abu Dabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka, kao i do ključnih destinacija širom Balkana, uključujući Skoplje, Tiranu, Sofiju, Bukurešt, Tivat, Podgoricu i Sarajevo.

Uspostavljanje nove linije jutros je, pre ukrcavanja na prvi let, generalni direktor „Air Serbia“ Dane Kondić ozvaničio prsecanjem vrpce.

"Uspostavljanje linije za Zagreb je značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija „Air Serbia“ koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poredenju sa putovanjima vozom ili kolima", kaže Kondić.

Prvi let na toj liniji sa dugom istorijom obavio je Jatov prethodnik "Aeroput" u februaru 1928. godine. JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

Više informacija o letu: Air Serbia

Izvor: tanjug, b92