Top 10 neobjašnjenih misterija

Ne, ne mislimo na popularnu televizijsku emisiju sličnog naziva. Mislimo na neobjašnjene, nerešene, kamerom slučajnog prolaznika zabeležene i marljivo prikupljene na jednom mestu interneta nam našeg velikog – na Redditu. Predstavljamo vam top 10 neobjašnjenih misterija. Odabrala Reddit zajednica.

.

Sirene u moru

Spuštamo se gotovo kilometar ispod površine mora, u morske dubine nedaleko od Grenlanda kako bismo bili svedoci zaista neobičnog prizora. Zapravo, dozvolite da se ispravimo – zaista zastrašujućeg prizora. Morski biolozi kamerom su zabeležili morsko biće čovekolikog izgleda. Da li je to prava morska sirena? Pogledajte:

.

NLO iznad Jerusalima

Taj događaj izazvao je mnogo kontroverzi i rasprava, kako na samom Redditu, tako i na internetu uopšte. Prema mišljenju velike većine stručnjaka, ovaj video je lažan. Potpuna prevara, rekli biste? No svejedno, snimak lebdećeg objekta iznad Jerusalima 2011. godine ne može a da nas ne natera na razmišljanje… Verujete li?

.

Dolina smrti – Sibir

Šta se to zbiva u Sibiru? Dobro je poznato da u neke delove ogromnog sibirskog prostranstva ljudska noga još nije kročila. Upravo u tom predelu pronađene su misteriozne metalne strukture za koje naučnici smatraju da su služile kao odbrambeni arsenal Zemlje koji su tamo postavili vanzemaljci. Da još proširimo priču – navodno je to područje radioaktivno.

.

Putovanje kroz vreme

Čovek jednog dana u svojoj kuhinji primeti da ima probleme sa cevima ispod sudopere iz kojih curi voda. Zgrabi alat, uvuče se ispod elementa i počne da popravlja kvar. Nakon nekog vremena shvati da se oko njega događa nešto čudno, ustane i u prostoriji spazi sebe – u starijem izdanju! Zvuči kao iz nekog „treš“ filma, zar ne? Ali, pogledajte ovo:

.

Džon Čeng

Ovaj čovek je prava misterija. Još osamdesetih godina prošlog veka počelo je da se priča o njemu, ali je tek krajem devedesetih britanski novinarski tim uspeo da ga dovede pred kamere. Čeng poseduje strašnu kontrolu svoje unutrašnje energije – Či, kako je on naziva, pomoću koje „leči“ ljude. Pogledajte kako samo golim rukama pali novinske papire.

.

Incident na Uralu

Davne 1959. godine pronađeno je devet planinara koji su smrtno stradali na severnom predelu Urala. Kako niko nije preživeo niti svedočio da ispriča šta se zapravo dogodilo, veo misterije obavio je ceo slučaj. Tadašnji istraživači su izneli nekoliko stvarno neobjašnjivih činjenica – šatori planinara bili su rasparani iznutra, tela su pronađena razgolićena i bosonoga, a nekolicina planinara imala je frakturu lobanje. Navodno je na kraju cela stvar raskrinkana, a planinari su jednostavno poginuli u lavini.

Pročitajte više o tome ovde

Misteriozna otmica uhvaćena kamerom

Internet je pun priča, svedočanstava i kamerama uhvaćenih otmica vanzemaljaca. Ali, ovaj slučaj je stvarno nešto drugačiji. Nadzorne kamere navodno su, sasvim slučajno, zabeležile otmicu jednog radnika u fabrici. Misteriozno, neobjašnjivo i potpuno jezivo. Plus, Riker iz „Zvezdanih Staza vodi emisiju!

.

Misteriozni zvukovi

Jutjub je prepun ovih navodno lažnih videa čudnih i zastrašujućih zvukova snimljenih u gotovo svakom gradu na planeti. Ali, opet navodno, jedan video je originalan i pravi. Snimljen u Kijevu 2011. godine, zabeležio je punih 11 minuta stvarno zastrašujućih zvukova. Proverite…

.

Još malo misterioznih zvukova

Još jedan Jutjub video – tačnije Jutjub kompilacija misterioznih zvukova iz celog sveta u trajanju od 44 minuta. Ovaj video od sličnih razlikuje nekoliko navedenih teorija oko mogućeg uzroka ovog stvarno neobjašnjivog fenomena koji je 2012. godine zadesio Zemlju.

.

Neobjašnjiv telefonski poziv

Navodno snimljen telefonski poziv bivšeg radnika vojnog američkog kompleksa „Area 51“ upućen emisiji lokalnog radija, u kojem u suzama i sa strahom u glasu objašnjava što se zbiva u tom ultratajnom vojnom kompleksu. Pošto pokuša javno da otkrije tajne, telefonski signal, kao i signal radio stanice biva isključen. Naravno, spominje vanzemaljce…

.

Izvor: Plan B