Zanimljivosti

Nova kampanja "Mrzim Tajland". Da li će i vas privući?

Video koji ima više od milion pregleda, a na Tajlandu nije bilo jednog medija koji ga nije preneo? Da li je ovo novi vid promocije turizma?
27.11.2014. - 13:18h

Strategija obrnute psihologije trebalo bi da privuče turiste u zemlju koja je postala manje popularna destinacija posle ovogodišnjeg puča i brutalnog ubistva dvoje turista u septembru.

Petominutni video prikazuje opljačkanog britanskog turistu na plaži na Tajlandu, kako besni pred policijom i govori da mrzi tu zemlju.

Zatim Britanac upoznaje zgodnu Tajlanđanku koja mu pomaže da zavoli Tajland. Na kraju, neobrijan i neugledan stranac se upristoji, oblači, upoznaje lokalno stanovništvo i dobija nazad ukradenu torbu s novčanikom, pasošem i ostalim stvarima.

Autori ovog kratkog filma imali su nameru da istaknu tajlandsko gostoprimstvo. Njegovo objavljivanje je deo projekta da se oživi turizam na Tajlandu, gde ta grana privrede doprinosi sa oko sedam odsto domaćem proizvodu.

Tajland je 2013. godine posetilo rekordnih 26,7 miliona turista, ali vlasti procenjuju da će ove godine taj broj biti znatno manji.

A nakon što pogledate video, pročitajte još i: 

Mesto za savršen život ili pakao?

Izvor: 021.rs