Pet trikova da izgledate atraktivnije na fotografijama!

Napravili ste nekoliko loših fotografija za koje biste voleli da se nikada nisu dogodile? Srećom postoje saveti koji će vam omogućiti da se to nikada ne dogodi i da na svakoj fotografiji ispadnete...savršeno!

.

Unesite malo boje!

Danas vam nije dan? Kada se pogledate u ogledalo znate da to nije to, danas niste najlepši?
Nekim danima vaš personaliti ne transmituje fotogenišnost, a u takvim situacijama, malo boje na fotografiji čini čuda!
Dame: Stavite jarki ruž na usne i malo jače rumenilo.
Gospodo: Umesto jednolične košulje obucite neku u boji ili jednostavno zadenite šareno maramče u džep sakoa!

Otarasite se loše pozadine!

Vi treba da budete zvezda fotografije i pozadina nikako ne sme da odvlači pažnju s vas. Izaberite jednostavnu pozadinu ali onu koja vam omogućava kontrast. To će vam omogućiti da se nikako ne stopite sa njom.
Saveti: Pozadina nikako ne sme da bude boje vaše kose ili garderobe. I ne dozvolite da iza vas bude išta čudno, neka neobična slika na primer, koja će odvlačiti pažnju sa vas.

Igrajte se s nečim!

Kada pozirate ispred fotoaparata najčešće ne znate šta ćete da radite sa rukama. Čak i ukoliko se slikate sa grupom ljudi, najdosadnije moguće što možete da uradite je da nekoga pored sebe zagrlite.
Ali šta onda da radite sa rukama?
Saveti: Držite vašeg ljubimca, držite čašu omiljenog pića, stavite ruke u džepove ili ih stavite na kukove, nežno pridržavajte ogrlicu ili kravatu.

Nađi pravi ugao!

S obzirom da kamere koriste refleksiju da bi konvertovale 3D objekte u 2D fotografiju, oblici najšeće izgledaju pomalo kompresovano i stanjeno. Gledajte pravo u kameru i pokažite svu punoću svog lica.

Ponekad samo mali ugao koji napravite svojim licem drastično menja fotografiju. Isprobajte sve moguće uglove i pronađite onaj koji vam se najviše dopada.

Ukoliko vas mrzi da se fotografišete, pravi izbor može da bude i ogledanje i brzo ćete uvežbati pozu koja vam se najviše dopada!

Izdužite vrat!

Gurnite lice blago na napred, ramena gurnite na nazad i blago na dole. Osećaćete da vas sve zateže ali izdržite.

S takvom pozom lice će vam izgledati tanje i lepše koliko god se neudobno i pomalo šašavo osećali.