Devet izmišljenih gradova iz filmova koje možete da posetite

To što ne postoji, ne znači da ne možete i da vidite! Možda ova rečenica zvuči čudno, ali je upotpunosti istinita kada je reč o izmišljenim gradovima koje gledamo u nekim od najpopularnijih filmova i serija...

.

1. Metropolis

Baš kao i film o Betmanu, i Supermen je snimljen u jednom od najpopularnijih gradova sveta - Njujorku. Totalni kliše.

2. Mordor

Regija Mordor u Međuzemlji je bila ključna lokacija za sve knjige Gospodara prstenova. Kada su iz knjige nastajali filmovi bilo je ključno pronaći lokaciju koja najbolje predstavlja Mordor, a kao najprikladnija je odabrana upravo Mount Tongariro na Novom Zelandu.

3. Mos Eisley

Većina ljudi koja je posetila Tunis, verovatno je bila u ovom gradu. Ovaj, za potrebe filma “Zvezdani ratovi” napravljeni set u pustinji, jedan je od najvećih atrakcija države, a nalazi se na ostrvu Đerba u Tunisu.

4. Narnija

Film “Hronike iz Narnije” velikim je delom sniman na Novom Zelandu u području severnog dela ostrva, tačnije kod Oamarua. Oamaru je poznato mesto po svojoj surovosti i lepoti, a tamo su snimani i delovi trilogije “Gospodari prstenova”.

5. Pandora

Jedan od najlepših filmova čija se radnja odvija na sasvim drugoj planeti po imena Pandora zapravo je sniman na Havajima.

6. Silent Hill

Ovaj grad javlja se u istoimenom horor filmu koji je sniman u Centraliji u Pensilvaniji. Zanimljivo je kako je 1962. ispod grada u rudnicima buknuo požar koji gori i dan danas, a veruje se kako će mu trebati još 250 godina da se ugasi.

7. Canyon of the Crescent Moon

Canyon of the Crescent Moon je zapravo izmišljena filmska lokacija iz filma o Indijani Džounsu. Film je sniman u Petri u Jordanu.

8. Walford

Jeste li gledali jednu od najpopularnijih britanskih serija Eeastenders čija radnja se odvija u izmišljenom kvartu imena Walford? Walford je inače stvarni Istočni London.

9. Sunnydale

Ako se bojite vampira, Sunnydale je grad koji biste definitivno trebali da izbegnete. Iako on ne postoji, grad gde je snimana najpopularnija serija o vampirima – “Bafi ubica vampira” itekako postoji. To je Ventura u Kaliforniji.

Izvor: B92