Toni Parsons u subotu na štandu Lagune uz mnogobrojne domaće zvezde

Sajam knjiga u Beogradu, naša najprestižnija kulturna manifestacija i najveći festival knjige u ovom delu Evrope, ulazi u svoju završnicu. Tradicionalno najveća poseta očekuje se u dane vikenda koje će Laguna ispuniti bogatim programom. Na štandu Lagune gostovaće Jelena Bačić Alimpić, Isidora Bjelica, Igor Marojević, Toni Parsons, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović, Dr Nele Karajlić i grupa Van Gogh.

.

Prvi dan vikenda otvoriće Jelena Bačić Alimpić koja će od 12 sati potpisivati svoje knjige. Jelena Bačić Alimpić, autorka bestselera „Ringišpil“ i „Pismo gospođe Vilme“, napisala je „Poslednje proleće u Parizu“ uzbudljiv roman u formi ispovesti starice Marije Kolčak koja snagom uspomena zauvek menja život novinarke Olge Lašez.

„Dokle god se ijedno biće na ovom svetu iskreno moli za našu dušu, za nas ima spasa“, kaže Isidora Bjelica u knjizi „Spas 2“. U drugom delu knjige i ovoga puta čitaoci će pronaći vodič za alternativne metode lečenja, kao i brojne savete i primere iz ličnog iskustva o tome kako da se bolje podnesu bolne i dugotrajne terapije koje nam nudi klasična medicina. Isidora Bjelica će potpisivati svoje knjige od 13 sati.

Autor knjige „Beograđanke“ Igor Marojević od 14 sati družiće se sa svojim čitaocima.„Beograđanke“ su knjiga o drugačijim ženama. U pričama koje u celinu ujedinjuje žensko prvo lice čitaocima se predstavljaju drugačije devojke, žene, prijateljice, majke i ljubavnice. Sve one zajedno kao Beograđanke, ali i svaka za sebe, otkrivaju nam čudne likove velegradskog miljea, kakve na prvi pogled možda ne primećujemo.

Ekskluzivni gost Lagune, poznati britanski autor Toni Parsons, na Sajmu knjiga gostovaće u subotu 1. novembra kada će na štandu Lagune od 15 sati potpisivati svoje knjige. Parsonsovi romani su bestseleri, prevođeni su na više od 40 jezika.

Parsons na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstavlja svoj novi roman „Jedan po jedan“, napeti prvi roman u novom, eksplozivnom kriminalističkom serijalu. Romanom „Jedan po jedan“ Parsons je proširio čitalačku publiku i pridobio i ljubitelje trilera.

Od autora romana „Top je bio vreo“ i „Konstantinovo raskršće“ stigao nam je „Kainov ožiljak“, roman o misiji Ive Andrića u nacističkoj Nemačkoj. Roman „Kainov ožiljak“ je istovremeno uzbudljiv politički triler, priča o nemogućoj ljubavi, potresna istorijska drama, parabola o ljudskosti u dehumanizovanom svetu, partija karata s đavolom, faustovska dilema jednog velikog pisca i hipoteza o tome kako je nastao Andrićev roman „Prokleta avlija“. Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković svoju knjigu potpisivaće od 17 sati.

Dr Nele Karajlić je jedan od najdragocenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, čak i u nedelji kad je otišô Hase i kada je crkô Maršal i kada nam se ženio Vukota! Pred nama je neodoljivo ispričana priča o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sećanjima. „Fajront u Sarajevu“ je autobiografija velike zvezde dr Neleta Karajlića, koji nakon hiljada koncerata, stotine turneja i jednog srčanog udara gostuje na štandu Lagune od 18 sati.

Kraj ovog dana obeležiće gostovanje grupe Van Gogh. Grupa će na Sajmu knjiga od 19 sati predstaviti svoju autobiografiju „Van Gogh – Tragovi prošlosti“. Prvi put, Van Gogh se ispoveda pred svojim fanovima, i to čini iskreno, bez zadrške, kroz priču u kojoj ćete saznati na koji način i u kakvoj atmosferi se pripremaju koncerti i snimaju albumi, kao i niz avantura sa putovanja i anegdota iz privatnog života. Ukratko, ova uzbudljiva i atraktivna knjiga nudi jedinu stvar koja je zanimljivija od priče o Van Goghu – ona nudi njihovu priču!