Dovedite svoju mačku na Mrnjau fest!

Prva međunarodna WCF izložba mačaka u Beogradu biće održana 14. decembra u Mikser Hausu. Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene... ma kakve god bile, najlepše su zato što su - mačke!

.

Krajem godine u Beogradu će biti održan jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest. Organizatori iz felinološkog društva Le PETit nam poručuju: dođite da mrnjaučemo, predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, zatim nešto i da naučimo, ali prvenstveno da se slatko zabavimo!

Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene... ma kakve god bile, najlepše su zato što su - mačke! Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne WCF nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Predstaviće se udruženja koja se brinu o dobrobiti maca, a biće tu i izuzetnih mačića za udomljavanje. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.
Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujemo nekom ukusnom poslasticom kompanije Farmina, korpicom ili igračkicama, a predstaviće nam se i kreativci Retro dućana sa svojim maštovitim šapotvorinama čija je zajednička tema – mačka. Osim zanimljivih predavanja i izložbi biće upriličene i otvorene kreativne radionice i još mnoga druga iznenađenja.

Glavni program festivala je licencirana međunarodna izložba mačaka sa dvostrukim ocenjivanjem po World Cat Federation pravilima. Izlažu se mačke u svim WCF kategorijama. Na kraju programa je dodela Best in Show priznanja. Sudije su Anderas Mebijus iz Nemačke, Meri-Klod Lemer iz Belgije i Edina Raposa iz Mađarske.
Organizatori očekuju između 80 i 100 mačaka u nadmetanju za titule najlepših. Domaće mace su dobrodošle i takmiče se u posebnim kategorijama. Najavljeno je prisustvo odgajivača iz mnogih zemalja u okruženju – Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije i drugih.

Mrnjau Fest se održava u Mikser Hausu 14. decembra, od 12 do 20h.