Da li prepoznajete ovu zgradu?

Beoggradski srednjoškolci oslikali igralište iza „Simpa“ na Lionu.

.

U okviru grafiti radionica "Rapresent", protekle godine oslikani su podzemni prolazi kod "Studentskog grada" (2010, 2011. godine), tržnog centra "Piramida" (2012. godine) i kod tržnog centra"Ušće" (2013.godine).

Ove godine autori projekta odlučili su da izađu iz podzemnih prolaza i da ulepšaju igralište u jednom beogradskom stambenom naselju izvan centralne gradske zone. Izabrano je dečje igralište iza zgrade „Simpa“ na Lionu.

Kao i do sada, u radionicama i oslikavanju mogli su da učestvuju mladi srednjoškolskog uzrasta koji se već bave grafitima. Samom oslikavanju prethodile su pripremne edukativno-umetnicke radionice tokom kojih su učesnici zajednički pripremili skice budućeg murala u čemu im je pomogao stariji i afirmisani grafiti crtač Lortek.

Projekat “Rapresent” pokrenut je u želji da se obezbedi mesto za kreativno izražavanje mladih tako što bi im se omogućilo da učestvuju u ulepšavanju zapuštenih javnih prostora. Ideja je bila da se kroz aktivno uključivanje grafiti crtača srednjoškolskog uzrasta u projekte ulepšavanja javnih prostora, utiče na razvoj pozitivnije slike o toj vrsti umetnosti kod građana, ali istovremno i da se podstakne i odgovorniji odnos mladih crtača prema sredini u kojoj žive.

Projekat "Rapresent" se realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara i Ustanovom kulture "Vuk Karadzić.

Organizatori zahvaljuju kompaniji "Simpo" na dozvoli za oslikavanje zida i stanovnicima mesne zajednice "Lipov lad" na podršci i pomoći tokom realizacije murala.