10 neobičnih ljudskih ideja i teorija o zagrobnom životu

Od zastrašujućih podzemnih oblika pakla do ideje raja na zemlji i okrutnih kazni koje bi mogle da uslede nakon smrti, pogledajte 10 neobičnih teorija u koje neki veruju.

.

10. Avici: Budistički grešnici veruju kako će zagrobni život provesti zaglavljeni u podzemnoj kocki unutar jezera ispunjenog vatrom. To je ujedno i najniža verzija pakla, gde navodno odlaze oni koji su ubili svoje roditelje ili pak svetog čoveka.

9. Most Činavat: Prema učenju zoroastrizma, ljudi nakon smrti hodaju mostom na kom se odlučuje jesu li "dobro" živeli. Ako su previše grešili, most se sužava i okreće naopačke, a grešnici su prisiljeni da jedu trulo meso.

8. Irkala: Prema babilonskom mitu telo se nakon smrti i dalje raspada na ovom svetu, a preminuli jedu prašinu i blato celu večnost dok ih nadziru čuvari.

7. Jahanam: To je islamski koncept pakla u koji spadaju i grešnici koji poštuju više bogova. Kazne tamo uključuju dranje kože i bušenje lobanja i kuvanje mozga.

6. Diju: Prema kineskoj mitologiji duše moraju pregovarati za svoje pomilovanje na planini noževa i u svetu leda. Čak i nakon smrti, duša može ponovo umreti i iznova se rađa u paklu.

5. Asteci: Verovali su kako ih se nakon smrti šalje u jedan od tri moguća zagrobna života, zavisno o načinu na koji su umrli. Oni koji umru od starosti tako prelaze u blagu verziju pakla, dok oni koji su bili nečija žrtva, prelaze u neki oblik raja.

4. Rastafarijanizam: Rastafarijanci veruju kako će nakon smrti ostati u istim telima i živeti u Etiopiji. Pod imenom Zion, ta se zemlja smatra rajem na zemlji.

3. Poštovanje predaka: Brojna afrička plemena veruju da njihova duša nakon smrti ostaje "kod kuće" i utiče na život njihovih rođaka. Ako se prema telu preminulog ne odnosi sa poštovanjem, mogu uzrokovati probleme poput neplodnosti ili smrti u porodici.

2. Drevni Egipat: Oni su praktikovali mumificiranje verujući da će telo i dalje živeti nakon smrti. Oni koji su živeli "lošim" životom daju se kao hrana boginji koja izgleda kao hibrid nilskog konja, krokodila i lava.

1. Sokušinbutsu: Budisti su praktikovali samo mumifikaciju tako da su dehidrirali i pokopavali sami sebe u grobnice. Oni koji su nakon 1000 dana pronađeni kao mumije, smatralo se kako su oni sada jedno s Budom.

.

Pratite nas i na Tviteru: PRVA