Italijanski mediji o Beogradu: To je novi Berlin

Najčitaniji italijanski dnevni list, "Korijere dela sera" pisao je danas o Beogradu, nazvavši ga "Beograd - novi Berlin", saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

.

Kako se navodi u saopštenju, TOS je u julu, u okviru jednog od studijskih putovanja za novinare, ugostio i ekipu najpoznatijeg italijanskog turističkog magazina "“Dove"”, deo grupe RCS - Korijere dela sera.

Novinarka Ornela Dalešio i fotograf Vitorio Đanela boravili su u Srbiji nekoliko dana sa ciljem promocije turističkih potencijala i kulturno-istorijskog nasleđa Beograda i Srbije.

Novinari su posetili brojne lokacije u glavnom gradu, među kojima su Kalemegdan, Skadarlija i Hram Svetog Save, ali su naročitu pažnju posvetili "novom licu" Beograda - delu od "Beton hale" do "Mikser Hausa", Savamalu i Novi Beograd.

"Italijanska javnost sve češće gleda na Srbiju i na Beograd kao novu i blisku turističku destinaciju", ističe se u saopštenju i dodaje da nakon velike reportaže u magazinu "Dove", današnji članak potvrđuje interesovanje izdavača, a time i široke publike prema Srbiji i Beogradu.

U uvodnom delu današnjeg novinskog članka, Beograd je predstavljen kao moderan, vitalan, kreativan, ali i kulturno briljantan evropski grad.

Beograd i Srbija sve su više prisutni kao turistička destinacija na italijanskom tržištu, kako u medijima tako i u ponudi turističkih operatora, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug