Nova sezona u Filharmonji

Beogradska filharmonija otvoriće u petak 19. septembra novu koncertnu sezonu. Uoči predstojeće američke turneje program koncerta biće posvećen delima značajnih američkih kompozitora.

.

Pod upravom rezidencijalnog dirigenta Vladimira Kulenovića, biće izvedena neobična dela savremenih američkih kompozitora Koriljana, Rauza i Adamsa, kao i ostvarenje iz "američkog perioda" profesora kompozicije na Berkli koledžu u Bostonu Vuka Kulenovića, a program će biti završen kompozicijama Geršvina, Bernštajna i Ajvza.

Beogradska filharmonija nastupaće u oktobru 2014. godine u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu i Njujorku, u dvoranama gde su nastupala najpoznatija imena svetske scene, a neki od tih umetnika biće gosti i u novoj koncertnoj sezoni tog orkestra.

Sa Beogradskom filharmonijom u sezoni 2014/2015. nastupaće Vadim Rjepin, Emanuel Paji, Zoltan Kočiš, Midori, Nelson Freire i Eliso Virsaladze, a uveden je i novi ciklus kamerne muzike "Optimizam na kašičicu".

Stogodišnjici Velikog rata posvećen je ciklus "Rat i mir", a šef dirigent Muhai Tang biće domaćin ciklusa "Iz šefove kuhinje", dok će i u novoj sezoni biti nastavljeni "Klasični ciklus" i "Bižarte", posvećen neobičnim delima i instrumentima.

Više informacija: Beogradska filharmonija