10 najluđih stvari koje su putnici pokušali da unesu u avione

Nedavno su novinari kontaktirali nekoliko poznatih aviokompanija i postavili im pitanje koji su najčudniji predmeti koje su putnici pokušali da unesu u avione. Stiglo je dosta odgovora, a odabrani su oni najzanimljiviji.

.

Kornjača u hamburgeru
Svakako treba odati priznanje na kreativnom pokušaju švercovanja ove malene životinje, Kinezu koji je pokušao ukrcati kornjaču na let do Pekinga. Prilikom prolaska kroz rendgen stražari su primetili čudne kvrge u hamburgeru. Kada su upitali dotičnog gospodina o čemu se radi on je odgovorio da to nije kornjača nego hamburger i da tu nema šta da se vidi!

Mali bombastični medvedići
Amerikanac je pokušao da se ukrca na let s medvedićem punim oružja i municije. Žalosnije od svega je što je medvedića nosila njegova malena kćer. U medvediću se nalazio 40 mm pištolj i nekoliko futrola s municijom. Nakon razgovora, muškarac je pušten na avion bez ikakve kazne.

Punoglavci u ustima
Južnokorejska putnica uhapšena je, jer je pokušala da prošvercuje puna usta živih punoglavaca. U svojoj torbi imala je bocu s vodom. Carinici su je zamolili da vodu ili popije ili da je baci. Ona je izabrala prvu opciju, ali je njima bilo sumnjivo što nije progutala vodu. Kada je bila zamoljena da ispljune vodu ostavila je carinike i putnike šokirane prizorom.

Sedam zmija i tri kornjače u pantalonama
Na letu iz Majamija do Brazila jedan čovek je pokušao da prošvercuje ove egzotične životinje u svojim pantalonama - sedam zmija i tri kornjače. Sreća je u tome što ga ni jedna od zmija nije ugrizla jer se radilo o zmijama otrovnicama.

Leš u invalidskim kolicima
Dve žene su uhapšene prilikom ukrcavanja na avion jer su pokušale da prošvercuje telo mrtve bake u invalidskim kolicima. One su baki stavile sunčane naočare i zamislile da će tako proći pored carine.

Krokodil u kovčegu
Ovaj genijalac je zamislio da će uspeti da prošvercuje živog krokodila na avion. Možda bi mu čak i uspelo jer je nepažnjom carinika uspeo da prođe rendgensku kontrolu, ali postao je sumnjiv prilikom ukrcavanja u avion, kada je njegov kovčeg počeo nenadano da se pomera. Očigledno nije uspeo u ideji da nagovori krokodila da se ne miče do sletanja.

Lobanja i ljudski zubi
Amerikanci stvarno imaju čudne namere. Na aerodromu Fort Lauderdale pronađena je lobanja i nekoliko zubi u prtljagu dve žene koje su putovale u Baltimor. Prema rečima putnica radilo se o svetim kostima koje su kupile prilikom posete Kubi u jednom od prodavnica.

Laserski mač iz Zvezdanih ratova
Piter Mejhu, glumac koji je glumio Čebaku u Zvezdanim ratovima, pokušao je upravo to da unese u avion. Pravdao se da mač koristi kao potporu za hodanje, umesto štapa. Nakon dugo nagovaranja i razmišljanja pripadnici osiguranja su mu dozvolili da se ukrca na avion, uz pretpostavku da će teško oteti avion sa lažnim laserskim mačem.

Pigmejac u gaćama
Trojica mladića planirali su da otputuju iz Nju Delhija za Dubai i istom prilikom da prošvercuju pigmejske majmunčiće u svojim gaćama. Naravno da im to nije uspelo jer su majmuni počeli da se oglašavaju baš prilikom pregleda.

Nož u tegli majoneza
Dovoljno je bilo da je prošao kroz detektor metala kako bi carinici videli da nešto nije u redu sa njegovim prtljagom. Na kraju je pušten da se ukrca na avion bez kažnjavanja, ali je dobio opomenu zbog gluposti.