Oglašivači na Instagramu uskoro dobijaju alate za praćenje statistika

Instagram polako i vrlo oprezno uvodi oglase na svoju platformu, koji su za sad dostupni samo na području SAD-a, a koji bi uskoro mogli da dođu i u ostatak sveta.

.

Za razliku od Fejsbuka, Instagram ima drugačiji pristup oglašavanju. Aktivno rade s brandovima i pažljivo puštaju oglase u javnost, te prikupljaju informacije od samih korisnika. Za sada oglasi ne izgledaju napadno ili dosadno, već se dobro uklapaju u ostatak Instagramove zajednice, a jedini način kako primetiti oglas je mala ikona u gornjem desnom uglu.

Instagram će tako predstaviti tri alata, Account insights, Ad insights, te Ad staging. Kontrolna ploča će sadržati sve informacije o uspešnosti brendova na Instagramu, odnosno moći će da se vidi koliko je kvalitetna njihova komunikacija s fanovima putem fotografija i videa. Pomoću ovih alata brendovi će pratiti reakcije na postove i kampanje, te će moći da saznaju koje je najbolje vreme za objavljivanje postova.

Trenutno, samo postojeći oglašivači će imati prilike da isprobaju nove oglašivačke alate, a iz kompanije ističu kako će krajem godine omogućiti i drugima korišćenje, ali nije navedeno u kojim će zemljama biti dostupno.