Premijera filma Luka Besona "Lusi"

Najnovije filmsko ostvarenje proslavljenog reditelja i scenariste Luka Besona "Lusi" sa Skarlet Johanson i Morganom Frimenom u glavnim ulogama biće premijerno prikazan sutra uveče u bioskopu Cineplexx Ušće, saopštio je Taramount film.

.

Film "Lusi" scenariste i reditelja Besona koji je stvorio neke od najsnažnijih i najupečatljivijih akcionih heroina u savremenoj filmskoj istoriji ("Nikita“,"Profesionalci“, "Peti element“) je akcioni triler koji istražuje mogućnosti šta čovek može da postigne ako otključa sto posto kapaciteta svog mozga i zađe u najdublje sfere uma.

Taramount film je u najavi istakao da je Besonova Lusi (Johanson) bezbrižna mlada žena koja se provodi sa prijateljima po Aziji, ona otkriva život, ali na teži način kada je dečko na prevaru natera da odnese aktovku jednom poslovnom saradniku.

Pre nego što i shvati u šta se upetljala, Lusi će oteti i držati kao taoca kome kao i gomili ljudi u sličnoj situaciji otmičari hirurškim putem ubacuju paketić snažne sintetičke droge. Ukoliko pukne, ovaj paketić neprocenjiv za otmičare, može da ubije onoga ko nosi.

Kad se hemikalija slučajno oslobodi i uđe u Lusin organizam, njeno telo započinje nezamislivo putovanje. Dok pokušava da shvati i kontroliše neverovatne promene u svom mozgu i telu, Lusi počinje da oseća sve oko sebe: prostor, vazduh, vibracije, ljude, pa čak i gravitaciju i razvija natprirodne sposobnosti poput telepatije, telekineze, neverovatno znanje i fantastičnu kontrolu nad materijom.

Lusi prelazi pola planete da bi došla do pomoći profesora Semjuela Normana (Friman), najznačajnijeg naučnika na polju istraživanja potencijala mozga i jedine osobe na svetu koja može da uvidi dokle će to dovesti.