Tango veče u Mikser hausu

Nedeljni program u Mikser hausu počinje večeras zvucima argentinske muzike "Tango veče - Mikser milonga" i okupiće na jednom mestu tango plesače i ljubitelje tog plesa.

.

Kao i svakog ponedeljka, u 21 sat u Mikser House posetioce očekuje duh Argentine uz zvuke milonge i atmosferu tango bala, najavio je Mikser i pozvao posetioce da zaplešu u ritmu ljubavi i saznaju zašto za tango kažu da je emocija koja se pretvara u pokret.

U sredu, šestog avgusta je filmsko veče u Mikser bašti posvećeno jednoj od najvećih filmskih legendi, sinonimu za filmsku istoriju Čarliju Čaplinu koji je jednom prilikom rekao da je "Zlatna groznica" film po kom bi želeo da ga pamte. U filmu "Zlatna groznica" (Gold Rush), Čaplin je stvorio lik usamljenog tragača za zlatom na Aljasci, gde se glavni junak sa drugim američkim pustolovima uključuje u potragu za zlatom. Na putu sreće razne ljude i doživljava niz komičnih situacija, ali se usput i zaljubljuje.

Publika Miksera imaće priliku da pogleda to ostvarenje, peti najuspešniji nemi film svih vremena i jedan od sto najboljih američkih filmova po izboru vodećih filmskih kritičara i stručnjaka iz „Hollywood Reportera“. Projekcija počinje u 21 sat, ulaz je slobodan.

U petak, osmog avgusta u Bašti Mikser hausa je džez koncert džez vokala Katarine Kačunković i gitariste Vuka Bradića. Solista džez „Big Banda“, Kačunković, je sarađujući sa mnogim muzičarima na raznim projektima, počela da piše tekstove za pesme.

U subotu, devetog avgusta posetioce Mikser hausa očekuje romantično muzičko putovanje uz gudački kvartet “Maestoso” koji će izvoditi najpopularnija dela klasične muzike, različite tango melodije, muziku iz filmova, kao i obrade evergrin pesama. Gudački kvartet “Maestoso” čine talentovani studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu: Aleksandra Tajdić (prva violina), Ivan Ćirković (druga violina), Bogdan Dobrić (viola), Snežana Purić (violončelo).

Više informacija: mixer