Golo telo - mnogo više od umetnosti!

Ulice Njujorka su studio Trine Meri, a nago telo je njeno platno. Meri svoje nage modele oslikava tako da se savršeno uklapaju u pejzaž Njujorka i stapaju sa znamenitostima poput Empajer stejt bildinga, Menhetn mosta, Central parka...

.

Umetnička forma, očuvana na fotografijama, rezultat je mukotrpnog procesa u kome modeli satima savršeno mirno stoje, ali i liberalnih zakona Njujorka gde nikakav problem ne predstavlja žena u toplesu koja stoji nasred prometne ulice.

Meri kaže da je na ideju za seriju došla kada se početkom godine preselila u Njujork iz San Franciska.

"Želela sam da uključim grad u svoje delo, da ga razumem ali i ukažem na nešto", rekla je ona AP. "I tako, umesto da osoba stoji ispred Empajer stejta ili Statue slobode, ona se utapa u pozadinu i tako dobijate inspirativniji pogled na osobu i pejzaž".

Protekle sedmice, 33-godišnja umetnica postavila je manekenku da stoji na prometnoj ulici u Bruklinu i uklopi se u Menhetn most u pozadini.

"Sjajan je osećaj biti oslikan", kaže manekenka Džesika Melou odevena samo u donji deo bikinija i patike. "Osećate proces transformacije. Samu četkicu koja je zaista meka. Sve to više liči na masažu".

Ali grad kao studio ima i svojih negativnih strana. Meri mora pažljivo da prati vremensku prognozu kako bi izbegli kišu. Deo manekenke je morala ponovo da prefarba kada se kombi koji je bio u pozadini sklonio. A mora i da se izbori sa konstantnim smetnjama u vidu pešaka ili taksista koji staju da gledaju, fotografišu i postavljaju pitanja - njihova lica odražavaju mešavinu šoka, zainteresovanosti i rezigniranosti.

"To je pravi Njujork. Ništa nas više ne iznenađuje", prokomentarisala je jedna od njih.

Izvor: tanjug