Danas počinje 48. Gitarijada

Na otvaranju ovogodišnje Gitarijade večeras će u Zaječaru nastupiti Viva Vox, Vlada Divljan i Marija Šerifović, a do 2. avgusta biće organizovani brojni programi na pet stejdževa.

.

Na glavnoj bini, Rock stage-u, nastupiće bendovi Prljavo Kazalište, Partibrejkersi, Riblja Čorba, Kerber, Goblini, YU Grupa, Atomsko Sklonište, Van Gogh, Death Saw, The Dibidus, Dža ili Bu, Pero Defformero, kao i prošlogodišnji pobednici Mud Factory i pobednici publike Huti Ota Tre, ali i grupa Sevi iz Sofije.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Igor Polak, Nenad Kuzmić, Panta Džambazoski, Dragiša Radulović, Igor Bašin i Dragutin Matošević.

Polufinale će biti održano 31. jula i 1. avgusta, a finale 2. avgusta.

Na Gitarijadi će nastupiti i Lajko Felix, Balkan Strings, Sierra Leone''s Refugee All Stars, Night Shift, Jimmy Roggers, Project Tosh, S.U.S, Helm, Čvrge i drugi.

U okviru programa Gitarijada Visual biće predstavljene izložbe stripa i fotografija "Strip prešing" i "Rok momenti 2014".

U okviru Free zone biće prikazan dokumentarni film o grupi "Mizar" autora Marka Džambazoskog, knjiga "Rok pod kulom" Gorana Kukića, "Sve te grešnice" autora Srđana Stojiljkovića i "Novi Rock" Igora Bašina. Takođe, biće održana i tribina sa temom "Internet vs tradicionalni mediji u promociji rokenrola".

Novina u ovogodišnjem programu je Guitar Art stage u okviru kojeg će biti organizovani časovi klasične gitare.

Kamp će ove godine isto danas biti otvoren. Smeštaj i jedan obrok u kampu su besplatni, a ulaz na sve programe Gitarijade je besplatan.