Podrška reciklaži - cvetovi od limenki

Osim po dobroj zabavi, ovogodišnji festival “Bekstvo u prirodu”, brojni posetioci pamtiće i po jedinstvenom “eko-poklonu” za učešće u akciji “Reciklirajte i Vi” i doprinos očuvanju prirode reciklirajući uz dobru zabavu.

.

Svako ko je doneo dve prazne limenke dobio je na poklon od Apatinske pivare cvet izrađen od limenke, originalni ukras, rad studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, kao podsetnik o važnosti očuvanja životne sredine i mogućnostima upotrebe reciklažnog materijala.

U saradnji sa organizacijom B.A.U.K., Apatinska pivara je već petu godinu zaredom partner u organizaciji zanimljivih i inovativnih događaja na teritoriji grada Niša, koji imaju za cilj da podignu ekološku svest mladih.

Akcija „Reciklirajte i Vi“ pokrenuta je 2008. godine, a do sada su u okviru kampanje realizovane i akcije “Koš za reciklažu” na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live, a prošle godine Apatinska pivara je po prvi put na Beer Fest-u u Beogradu postavila i džinovsku limenku za reciklažu u koju su posetioci mogli da odlažu limenke. Takođe, 258 punoletnih posetilaca koji su reciklirali barem jednu limenku na festival Supernatural, dobiće do kraja godine zasađeno drvo sa svojim imenom u Apatinu.