„Noć za pomoć“: Rok fešta za ugrožene u polavama!

Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Van Gogh, S.A.R.S. Marčelo, Beogradski sindikat i mnogih drugi, nastupiće 10. juna u Domu omladine Beograda na humanitarnom muzičkom festivalu "Noć za pomoć", čiji će sav prihod biti namenjen za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji. Festival organizuju Dom omladine Beograda, MTV i Long Play, uz podršku Crvenog krsta Srbije.

.

Svaki posetilac festivala "Noć za pomoć" će na ulazu u DOB, u utorak 10. juna donirati najmanje 1.003 dinara (a može dati i više) direktno Crvenom krstu Srbije, koji će novac dalje uputiti ugroženim građanima. Već od 14 časova program će početi na popularnoj sceni „Zidić“ ispred Doma omladine, gde će nastupiti: Deca Apokalipse, Sharks, Snakes and Planes, Intermezzo, Kristali i Straight Mickey and the Boyz. Posetioci programa na "Zidiću" takođe će moći da doniraju novac u kutije Crvenog krsta Srbije koje će biti ispred DOB-a. Od 19 časova program se nastavlja u dve sale Doma omladine Beograda i trajaće do kasno u noć. U Velikoj sali sviraće: Bajaga i Instruktori, Van Gogh, S.A.R.S, Zemlja gruva, Marčelo i Iskaz, Babe i Nikola Vranjković. U sali Amerikana nastupiće: Partibrejkers, Orthodox Celts, Rambo Amadeus, Goribor, Svi na pod, Bad Copy i Beogradski sindikat. Festival "Noć za pomoć" biće istovremeno i prva od dve centralne manifestacije proslave 50 godina Doma omladine Beograda, centra kulture i obrazovanja čiji je osnivač Grad Beograd, kaže Marko Stojanović, v.d. direktor Doma omladina.

Dom omladine Beograda je posebno pogođen ovim nesrećnim događajima – u poplavama smo izgubili jednu od naših radnica, koleginicu Radosavu Đokić. Naš kolektiv je sa prvim naznakama ozbiljnosti situacije sa poplavama u Srbiji prekinuo tekući program i počeo sa organizacijom više različitih aktivnosti za pomoć postradalima od poplava. U to vreme se nije znao obim destrukcije vodene stihije, ali smo pretpostavljali da će jedan takav koncert, pored sakupljanja finansijske pomoći, biti i motivacioni faktor čitavom društvu da se ujedini i podstrek svakome da pomogne shodno svojim mogućnostima. U ovom slučaju okupili smo vodeće pop i rok muzičare, koji će darovati publici Doma omladine Beograda izvanredan koncert za 50. rođendan, a postradalima u poplavama finansijsku pomoć putem Crvenog krsta Srbije.“

Festival je organizovan sa 0 dinara budžeta i svi angažovani na organizaciji i realizaciji rade potpuno besplatno. Važno je naglasiti da će i sav prihod od pića prodatih u DOB-u tokom festivala takođe biti kroz Crveni krst Srbije usmeren za pomoć ugroženima od poplava.