Najmorbidnija pijaca na svetu! Pijaca vudu magije...

U glavnom gradu države Togo, Lomeu, nalazi se pijaca fetiša, mesto gde oni koji se bave vudu magijom mogu da nađu apsolutno sve!

.

Stanovnici afričkih zemalja poput Toga, Gane i Nigerije i dalje neguju, ali i iskreno veruju u vudu religiju. Poslednji podaci pokazuju, da uprkos brzom širenju hrišćanstva i islama, još uvek u religije svojih predaka veruje preko milion afrikanaca.

To podrazumeva da veruju u veštice, zle duhove, ali i prinošenje žrtava. Oni tvrde da pojedini delovi životinja, ali i neki predmeti za koje veruju da su sveti, mogu da reše sve njihove probleme, od zdravstvenih do socijalnih.

Zato i ne čudi da se baš u Africi i to u državi Togo nalazi pijaca na kojoj vudu sveštenici mogu da pronađu baš sve što im je neophodno za njihove rituale.

Oni koji su posetili pijacu u Lomeu, koja se zove Akosadeva, kažu da je to mesto potpuno nestvarno i u najmanju ruku ludo.

Trgovci koji veoma namazano pokušavaju da vam prodaju stopalo slona ili slepog miša, svoje proizvode prikupljaju iz svih krajeva zapadne Afirke. Recite problem, a oni će za njega veoma brzo naći rešenje.

Pogledajte video i uverite se i sami...