Gde se stiže sa najskupljom voznom kartom na svetu?

Ako imate 36 hljada dolara viška i osam nedelje godišnjeg odmora, onda je ovo je pravo putovanje za vas!

.

Putovanje najskupljom voznom kartom na svetu organizuje turistička agencija iz Velike Britanije "Great Rail Journeys". Biće to ujedno i najduže putovanje vozom, jer će trajati 53 dana i podrazumevaće obilazak čak tri kontinenta!

Za ova nasjkuplju voznu kartu prve klase, turisti će morati da izdvoje 36.500 dolara. Ovo putešestvije počinje 18. maja 2015. godine.

"U našem portfoliju ima prilično dugih putovanja, ali nikada nije bilo ovakvih" izjavio je Džulijan Aplejard ispred turističke agencije "Great Rail Journeys"

Putnici će, između ostalog, leteti avionom do Njujorka, a zatim će 20 dana vozom putovati po Severnoj Americi. Nakon Velikog kanjona, Los Anđelesa i San Franciska, leteće do Šangaja, a potom i do Ksiana, Pekinga, Mongolije i Rusije.

Posle azijskog, putnici stižu u Evropu gde će nastaviti svoje putovanje po Varšavi, Pragu, Beču, Insbruku i Veneciji, a zatim se vraćaju u London.

Na pomenutim destinacijama, putnici će biti u prilici da osete luksuz i čari legendarnih vozova kao što su mongolski “Tsar's Gold Private Train”, venecijanski “Simplon Orient-Express” iI naravno britanski “Orient Express Pullman”.

Prve karte za ovo putovanje su već prodate. Iako je zainteresovanost velika, iz kompanije "Great Rail Journeys" odlučili su da broj putnika ograniče na 25, kako bi zadržali ekskluzivnost ovog puta.