Nacionalni balet Španije stigao u Beograd

Nacionalni balet Španije u punom sastavu stigao je u Beograd, gde će po prvi put izaći pred srpsku publiku i izvesti svoje fascinantne koreografije. Spektakl će se održati 28. marta u velikoj dvorani Sava Centra, sa početkom u 20 časova. Pre Beograda kraljevi flamenka svojim vatrenim plesovima su oduševili prepunu dvoranu Nacionalnog dvorca kulture u Sofiji gde su gostovali po drugi put.

.

„Dolazimo po prvi put u Beograd i veoma smo ponosni što ćemo nastupiti pred vašom publikom. Nadamo se da će publika uživati u našim dvema koreografijama flamenka i španskog plesa“, kaže Antonio Naharo, direktor Nacionalnog baleta Španije i dodaje: „Za ansambl je uvek veliko uzbuđenje kada negde nastupamo prvi put i nadamo se da će naša umetnost i strast karakteristična za španski ples, rasplamsati emocije u srpskoj publici.“

Španci će izvesti dva od svojih najboljih dela – „Grito“ i „Seviljsku svitu“. Nacionalni balet u Beograd je stigao u punom sastavu – 70 ljudi, među kojima je 50 plesača i 10 muzičara. Oprema za spektakl koji izvode stigla je u dva kamiona, puna tehnike i scenskih kostima, sa 300 pari specijalnih flamenko cipela, a doneli su i poseban pod kojim će scena dvorane u Sava Centru biti pokrivena, kako bi lupkanje potpetica "bajlaoresa" odjekivalo.

Gledaoci će videti preko 400 raskošnih toaleta – koje su posebna atrakcija njihovog programa. Težina nekih haljina dostiže 15 kilograma, zbog dugih velova i bezbroj nabora. Kako bi sve izgledalo dobro, iza kulisa će tokom dva dana raditi šivaće mašine, veš mašine, mašine za sušenje, oprema za peglanje, a o svemu se brine tim od 15 ljudi.

Strastveni plesovi, predivna muzika, bogati kostimi, zvuci desetina kastanjeta u rukama plesača – jedna bajkovita priča, ispričana bez reči, život proživljen kroz veličanstveni ples. To očekuje gledaoce Nacionalnog baleta Španije 28. marta u Sava Centru.

Ulaznice za ovaj plesni spektakl su u prodaji preko Eventim mreže i na blagajni Sava Centra po cenama od 2.300, 3.400 i 4.600 dinara.