Beograd na listi najlepših prolećnih gradova

Beograd se nalazi na šestom mestu liste najlepših destinacija koje treba posetiti u proleće. Na prvom mestu je Amsterdam, zatim slede Lisabon, Budimpešta, Riga, Kopenhagen, navodi sajt ''Hafington post''.

.

Na prvom mestu je Amsterdam u Holandiji. List piše da je to mesto na kojem možete uživati u pupoljcima lala vozeći bicikl. U Amsterdamu su bašte kafea otvorene još od sredine marta, imajte to na umu.

Na drugom mestu je Lisabon u Portugalu. Za ovaj najzapadniji glavni grad Evrope, kažu da je bajkovit u proleće, pre svega zbog živopisnih ulica, ali i zamkova...

Budimpešta u Mađarskoj je grad koji se turistima preporučuje tokom cele godine jer nije preskup grad poput nekih drugih evropskih prestonica. Tu možete uživati u muzejima, spomenicima, ali i termalnim kupkama, šopingu.

Riga u Letoniji je duboko urezana u evropsku istoriju, sinonim za klasičnu muziku i elegantnu arhitekturu, pre svega za stil secesije. Izgubite se u neobičnim ulicama ovog grada, uživajte u netaknutoj srednjevekovnoj arhitekturi 12. veka. Proverite zašto je Evropska unija je ovaj grad proglasila evropskom prestonicom kulture za 2014.

Kopenhagen u Danskoj se takođe našao na listi prolećnih gradova, a list preporučuje da se poseta počne od legendarnog hotela ''D'Angleterre'', zatim da se nastavi šopingom, a završi u najvećem akvarijumu u Severnoj Evropi - The Blue Planet .

Za Beograd ''Hafington post'' piše da mu je žestoka istorija Srbije dala posebnu lepotu u kojoj možete uživati sa reka i ''plutajućih barova'', ili šetajući. Ne propustite deo grad koji se zove Savamala, kao i Most na Adi - novu gradsku ikonu i odličan orijentir, piše list.

Na listi 10 destinacija koje treba posetiti u proleće, našli su se još i Dubrovnik u Hrvatskoj, naročito u periodu od 1. do 4. marta kada se održava karneval, zatim Matera na jugu Italije, Beč u Austriji.

Izvor: dnevno