Premijera predstave “Unosno mesto” u JDP-u

Predstava “Unosno mesto” po komadu Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog u režiji Egona Savina biće premijerno izvedena 7. marta na sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

.

V.d direktorka Tamara Vučković istakla je danas na konferencicji za novinare da je tema aktuelna – korupcija, a umetnički direktor Gorčin Stojanović najavio je smešnu, uzbudljivu i tačnu predstavu.

U velikom ansamblu igraju Nikola Rakočević, Branislav Lečić, Jelisaveta Sablić, Predrag Ejdus, Srđan Timarov, Jovana Gavrilović, Anđelika Simić, Bogdan Diklić i drugi.

Scenograf je Miodrag Tabački, kostimograf Lana Cvijanović, dramaturg Miloš Krečković, koreograf Ista Stepanov, a muziku je odabrao reditelj.

Savin je izrazio zahvalnost upravi JDP-a što je smogla snage da u oskudnim vremenima napravi mnogoljudnu i dobro opremljenu predstavu, pokazujući da će, uprkos svemu, pozorište ipak opstati.

“Uveren sam da klasična literatura treba da se vrati pred gledaoce, a to je i moj afinitet. Naravno, nije bilo lako prilagoditi raspričanu strukturu iz 19. veka u pet činova senzibilitetu moderne publike, ali nadam se da smo uspeli. To je sada sažeta predstava, ozbiljno uokvirena aktuelnom temom, duhovita, brza, a nismo izneverili duh Ostrovskog”, izjavio je on.

Izvor: Tanjug