Kulturni most između Beograda i Tel Aviva

“Belgrade Calling Tel Aviv” je projekat tima “Belgrade Inspiring” čiji je cilj da različitim vidovima umetnosti ovdašnjoj publici približi svoje viđenje jedne teme, u ovom slučaju izraelskog grada Tel Aviva.

.

U saradnji sa ambasadom države Izrael u Srbiji, Jevrejskom opštinom Beograd, Savezom jevrejskih opština Srbije, kao i saradnjom sa umetnicima iz Izraela, multimedijalna izložba projekta će predstaviti sličnosti i razlike Beograda i Tel Aviva, kao i most između kultura ova dva po istoriji, kulturi i mentalitetu, slična naroda. Učesnici ovog programa će fotografijama, grafikama, slikama, skulpturama, muzikom, filmom i modnim kreacijama prikazati svoj doživljaj grada, tradicije, noćnog života, modernog Izraela, grada i države kao turističke destinacije, kao i svoju inspiraciju urbanom i modernom mediteranskom metropolom kakav je Tel Aviv.

Izložba projekta biće realizovana narednog meseca u restoranu Smokvica, u Airport City Belgrade, a povodom ovog projekta Nj. E. Josef Levi, ambasador Izraela u Srbiji, izrazio je zadovoljstvo i istakao:

“Mislim da je ovo veoma lep i originalan projekat, jedan od najboljih koji naša ambasada podržava. Ovaj projekat predstavlja most između dva udaljena grada, ali veoma bliskih kultura. Kulturne scene Tel Aviva i Beograda, inače gradova pobratima, toliko su slične, a u ovom projektu govorimo o susretu mladih umetnika iz oba grada, koji će biti u prilici da razmene iskustva. Naše dve nacije izrazito su prijateljske, a naše kulture slične po duhu i energiji.”