Hongkong: Raj za avanturiste

Znate ga po odličnoj hrani, još boljem šopingu i luksuznim hotelima. Ali da li ste znali da vam Hongkong nudi mnoštvo avantura za podizanje adrenalina?

.

Hongkong je više od savršenog grada za ljubitelje šopinga ili raja za gurmane. Iako mnogi misle kako ovaj grad ne može da ponudi mnogo adrenalinskih sportova on krije mnoštvo avantura kakve ćete retko naći negde drugde. Zato, kada se najedete predivnih specijaliteta i pokupujete sve što vas interesuje, probajte neke od ovih avantura. Sigurno nećete zažaliti.

Ronjenje
Leto je odličan period za ronjenje u Hongkongu jer tada temperatura dostiže 30 podeok. Vidljivost vode proteže se od 5 do 20 metara u zavisnosti od dana. Hongkong ima preko 80 vrsta različitih korala, a to je više korala nego što postoji u Karipskom moru. Ovo ga čini veoma izazovnim mestom za ljubitelje ronjenja.

Igre rata
Volite "paintball"? Ove igre su mnogo bolje! Igre rata daju vam mogućnost da se maskirate, kamuflirate, trčite kroz guste šume... Ove igre locirane su u regiji Nove teritorije i imaju više od 15 različitih arena za igranje.

.

Paraglajding
Najbolji pogled na Hongkong je sa visine. Ukoliko volite ovakvu vrstu izazova Hongkong nudi više od 10 mesta za paraglajding, a sa svakog od njih imate odličan pogled na grad. Najpopularnija mesta su "Ma On Šan" i "Oblačna brda" jer nude skok sa 762 metara.

.

Druženje sa roze delfinima
U Hongkongu postoje ekskurzije koje vam nude druženje sa delfinima. I to ne sa običnim delfinima već sa roze delfinima. Roze delfini u Hongkongu imaju najintenzivniju roze boju, a poslednjih godina im preti istrebljenje. Brodovi turiste odvoze na nekoliko lokacija na kojima se ovi delfini nalaze i usput im dele mnogobrojne informacije o njima. Ukoliko se desi da ih ne sretnu, turistima se daje besplatna karta za još jednu vožnju.

Macau Bandži džamp
Ukoliko volite još više adrenalina onda je najbolje da se popnete na toranj Macau i skočite sa njega. Toranj Macau ima 233 metara što ga čini najvišim mestom za bandži džamp u Aziji, a drugi je po visini na svetu. Slobodnim padom sa ovog tornja dostiže se brzina i do 200 kilometara na čas.