ROĐENA JE BEZ RUKU, ali za nju prepreke ne postoje: Osetila sam tugu kada nisam mogla svoju uplakanu ćerku da uzmem iz kreveca

Sara Talbi je kao dete naučila da se oblači, češlja kosu i brine o sebi koristeći stopala. Njen invaliditet je ne sputava ni u brizi za ćerku Lilu, koja ima dve godine.

.

Ova 37-godišnja mama, sve svoje dnevne obaveze obavlja sama. Sara sređuje nokte, oblači dete i crta, koristeći samo svoja stopala.

Lekari nisu znali da kažu zašto je Sara Talbi rođena bez gornjih ekstremiteta, a ona je na svoju različitost navikla. Naučila je da za sve što joj je potrebno, koristi stopala i nožne prste, a svoju tehniku je usavršila do perfekcije. Kako je odrastala razvijala je i veštine poput seckanja povrća i šminkanja, i to sve nožnim prstima.

Međutim kada je postala majka, njen hendikep je počeo mnogo više da joj smeta.

“Da biste brinuli o bebi, pogotovo u najranijem dobu, potrebne su vam ruke”, priznaje Sara, prenosi cdm.me.

.

Kaže da je prvi put u životu, kada je osetila ogromnu frustraciju i tugu, bilo onda kad nije mogla da podigne svoju uplakanu bebu iz kreveca.

“Tražila sam ocu svoje bebe da je izvadi iz kreveca, i čim me je zagrlila prestala je da plače. To je bio ključni momenat za mene. Shvatila sam da ja svom detetu značim mnogo više nego samo kao par ruku”.

Sarina ćerka Lila, danas ima dve godine. Lilu mama oblači, kuva joj, pazi je i igra se sa njom, baš kao i sve ostale mame sa svojom decom.

Mala Lila smatra da je njena mama ista kao i sve druge mame, jer je ne definiše par ruku, već ljubav, briga i požrtvovanost za svoje dete, a Sari ništa od toga ne manjka.

.