Obućar podelio savršen TRIK: Popravite rajsferšlus u samo jednom potezu (VIDEO)

Sigurno u cipelarniku imate neki par cipela ili čizama koji volite, a ne možete da ih nosite, jer im je neispravan rajsferšlus. Jedan obućar je na svom Tik Tok nalogu podelio trik i objasnio kako sami možete da rešite ovaj problem.

Kako da popravite rajsfešlus na čizmama?, foto: encierro/Shutterstock
Kako da popravite rajsfešlus na čizmama?, foto: encierro/Shutterstock
.

Obućar iz Kenta postao je popularan na TikTok-u nakon što je podelio svoj trik za popravljanje neispravnog rajsferšlusa. Trik možete izvesti kod kuće za manje od jednog minuta.

Čovek pod imenom @originalcobblers, podelio je trik u video-snimku koji veoma brzo prikupio ogroman broj pregleda. U klipu pokazuje ljudima šta treba da rade kad rajsferšlus neće da se zatvori. Potrebne su vam samo dve stvari - klešta i mali čekić.

- U većini slučajeva možete da popravite ovakve stvari kod kuće, uz pomoć osnovnih alata. Pokazaću vam sada kako se to radi - rekao je obućar.

"Šta radimo: Stavite patentni rajsferšlus na nešto tvrdo. Sam zip radi na dve ploče - gornjoj i donjoj. Naš današnji cilj je da vratimo zadnju stranu patentnog zatvarača u njegov prvobitni položaj, uz pomoć klešta, na samoj zadnjoj strani patentnog zatvarača, tako da sa zadnje obe strane, malim čekićem, udaramo lagano desno na poleđini zip zatvarača, ne prejako, jer ne želimo da ga slomimo iako je pokvaren - govorio je on u klipu.

Dok govori, pokazuje kako se to radi na čizmi i dok završava, povlači patentni zatvarač jer ga je lako uspeo popraviti bez potrebe da ga zameni.

.

Ovaj video klip komentarisao je veliki broj ljudi, a neki su izrazili zahvalnost za ovaj fantastičan video. Ispod videa su se nizali komentari: "Svaka čast, sada to možemo uraditi i sami, kod kuće", "Lako je i brzo, hvala", "Pa ovo je sjajno".