SNOVI koji najavljuju VENČANJE! Ovo su znaci u koje su verovali naši PRECI...

Naši preci su verovali u mnoge stvari. Tumačenje snova za njih je bilo vrlo dragoceno, iako se danas nauka sa tim ne bi mnogo složila.

snovi, foto: Depositphotos/belchonock
snovi, foto: Depositphotos/belchonock
.

Prema narodnim verovanjima, različiti snovi vam mogu najaviti skoru udaju/ženidbu ili novu ljubav.

U nastavku vam predočavamo spisak snova koji najavljuju venčanje, kako su verovali naši preci.

1. Žeđ

Utoliti žeđ u snu označava da je došlo vreme kada možete da ispunite sve o čemu ste sanjali, a ako neko priželjkuje brak, bake su uvek tumačile da će onaj koji sanja biti isprošen.

2. Ekser

Ukoliko sanajte da zakivate eksere i da vam to ide od ruke, onda će vam i u životu ići od ruke, vaše nade i očekivanja će se ostvariti, pa tako i one vezane za udaju/ženidbu. Isti san može da znači da ćete otkloniti opasnost. Ako u snu pronađete ekser, ispuniće vam se želja i popraviće vam se materijalna situacija. Krivi ekseri nisu dobar znak i treba da pazite na kuću i porodicu.

3. Železnica

Sanjati železnicu može da bude jaka metafora za nemogućnost promene kursa. Moguće je da vam ovaj san ukazuje na potrebu za promenom, pa se ovaj san često tumačio da je došlo vreme za ženidbu, kao novo poglavlje u životu. Ako su šine blokirane, možete očekivati probleme u poslovima.

4. Žurba

Sanjati da ste u žurbi sugeriše da ste možda nepripremljeni za neku situaciju, a ukoliko snevaču predstoji svadba, tumačilo se da nije spreman za brak. Ovaj san takođe može da znači da ste u budnom životu uvek u žurbi i da ne odvajate dovoljno vremena za važne stvari, prenosi magazin.novosti.rs.

5. Eksplozija

Sanjati da ste svedok eksplozije označava da će vaš život da eksplodira. Predstoji vam velika šansa za poboljšanje života. Ukoliko je san bio neutralan, odnosno, da se niste plašili eksplozije ili da vas je čak ogrejala, tumači se da vam uskoro predstoji veliko veselje, poput svadbe.

6. Ždrebe

Sanjati ždrebe označava nove uspešne poduhvate. Videti u snu ždrebe može da označava novu, svežu životnu energiju. Ukoliko u snu jašete ždrebe, to ukazuje da ćete se uskoro udati.