ŽIVOT NA INTERNETU: Evo o čemu najviše LAŽEMO na društvenim mrežama

Društvene mreže i socijalne platforme postale su nova realnost u kojoj živimo i u kojoj svi želimo da izgledamo mnogo bolje iili pametnije nego u stvarnom životu.

Ilustracija, foto: GaudiLab/Shutterstock
Ilustracija, foto: GaudiLab/Shutterstock
.

Predstavljamo vam spisak najčešćih "prevara" na društvenim mrežama koje gotovo svi činimo.

1. Izgled

Ne morate nužno biti majstor filtera i fotošopa, jer danas gotovo svaki mobilni telefon u sebi ima algoritme koji će malo srediti fotke da bismo bili lepše nego što zapravo jesmo.

2. Ljubav

Objavljivanje fotografija iz kreveta, poljubaca i drugih intimnih trenutaka često nervira vaše prijatelje. Ako to radite, znajte da ćete im se zameriti. Naime, niko ne treba da zna šta radite vi i vaš dragi svakog minuta svog života, šta jedete, pijete, gde ste i koliko se puta dnevno možete poljubiti. Ipak, neki vole da takve trenutke podele sa svima, čak iako u suštini u tim trenucima nisu istinski srećni.

3. Putovanja

Sve loše što se dogodilo, od pucanja gume na starom busu, preko lošeg hotela u kojem ste spavali do bljutave hrane koju ste ispljunuli čim ste je stavili u usta... Sve ovo se može zanemariti ako ste snimili super selfi na nekom mestu koje nije vaš grad...

4. Vežbanje

Veliki broj ljudi voli da se slika dok vežba, pa makar to vežbanje trajalo svega pet minuta. U mokrim majicama, sa peškirom oko vrata, sa tegovima ili na traci za trčanje... Važno je da slika bude dobra... Manje bitno je to što ste posle samo nekoliko minuta vežbanja otišli na velići kapućino s tri kašičice šećera i dva čokoladna kroasana.