Već tri godine jede SIROVO MESO! Mnogi ga osuđuju, prijatelji podržavaju, a on kaže: Osećam se bolje no ikad, pun sam energije

Veston Rou (39) iz Omahe u Nebraski redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove džigerice, sirove piletine, pa čak i mozga. Sve nabavlja na lokalnim farmama i kaže da ima mnogo više energije nego pre.

.

Nakon što je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, Veston je u potpunosti prešao na sirovu ishranu. Kaže da mu je upravo to pomoglo u podizanju energije.

Već tri godine redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove džigerice, sirove piletine, pa čak i mozga, a sve to kupuje sa lokalnih farmi.

- Rekao bih da u ovom trenutku jedem 99 posto svežeg sirovog mesa i nikada nisam bio bolestan zbog takve ishrane. Više ne jedem prerađenu hranu i iskreno mi ni ne nedostaje. Meso i sirove mlečne proizvode dojivam od lokalnih dobavljača i prijatelja koji drže stoku, a ja u bašti uzgajam sopstveno voće - ispričao je Veston.

.

Na hranu troši oko 1400 dinara nedeljno. Njegov dan se obično sastoji od dva do tri obroka.

- Ponekad preskočim doručak, ali ako sam gladan obično za doručak imam tri ili četiri sirova jaja i komad voća. Ručak je obično moj najveći obrok u danu. Pojedem pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri sirova jaja. Za večeru dodajem i kuvani krumpir. Desert je sladoled napravljen od sveže pavlake, mleka, jaja i meda - kaže.

Omiljene namirnice su mu pileća džigerica, govedina s maslacem i ovčji mozak, ali i drugi delovi tela. Izbegava dodavanje začina, a iako je pre tri godine počeo s ovakvom ishranom, on se stalno edukovao i ptkrivao najbolje načine za održavanje kondicije.

.

- Shvatio sam da moja ishrana mora da se promeni kada sam počeo da doživljavam zaista čudne simptome poput ekcema, magle i umora - rekao je.

Jedna od namirnica koja je posebno kontroverzna u njegovoj ishrani je sirova piletina, zbog potencijalnog rizika od trovanja salmonelom.

- To jeste vrlo kontroverzno, ali verujem da sirovo meso ima prirodnu ravnotežu bakterija koje deluju simbiotski s našim telima i služe svrsi. Pojeo sam stotine kilograma sirove piletine i daleko sam od bilo kakve bolesti - objasnio je.

.

Svoje prehrambene navike i fotografije onoga što jede deli na Instagramu i Jutjubu. Iako dobija puno negativnih komentara, kaže kako ga prijatelji i porodica podržavaju, piše Daily Mail, a prenosi 24sata.hr.

Oni sa "jakim želucem", više fotografija mogu pogledati na Vestonovom Instagram profilu OVDE.